Talijani najbolji ribolovci rogozničkog natjecanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na prošlotjednom 8. Svjetskom prvenstvu u ribolovu štapom iz usidrene brodice, koje se od 9. do 16. svibnja održalo u Rogoznici, najboljim svjetskim ribolovcima u ovoj disciplini opet su se pokazali talijanski ribolovci. Kao što se i prije samog početka očekivalo, titulu svjetskih klubskih prvaka još jednom su osvojili članovi kluba ‘Lenci Emilliani Tubertini’ koji su svoje znanje i upornost nagradili drugom uzastopnom titulom. Iako su se u sva tri dana držali u samom vrhu, te prvi dan lova bili čak i prvi, hrvatski najbolji klub, zadarski ‘Zubatac’, može se pohvaliti ukupno osvojenim trećim mjestom.

ULAGANJE U RIBOLOV

– Već i prije samog natjecanja bilo je za očekivati kako bi još jedna titula svjetskih prvaka mogla otići kod naših prekomorskih susjeda. Talijani su poznati kao pasionirani ribolovci, ali i kao nacija koja ulaže dovoljno financijskih sredstava u ovaj sport pa nije ni čudo da se za ovo prvenstvo prijavili čak pet klubova. Najbolji od njih, ‘Lenci Emilliani Tubertini’ na kraju je zasluženo i pobjedio – govori nam Sreten Bego, predsjednik rogozničkog Športsko ribolovnog društva, koje je i bilo domaćin ovog prvenstva.

Drugo mjesto zasluženo je pripalo članovima još jednog talijanskog predstavnika,’LNI’ iz Genove, koji su u sva tri dana prvenstva bili drugi, dok su vrlo blizu velikog uspijeha bili jedni od dva hrvatska kluba na ovom prvenstvu.

– Velike pohvale mogu se uputiti našem najboljem hrvatskom klubu i njihovim članovima na osvojenom trećem mjestu. Zadranima stvarno nije trebalo puno da Talijanima pomrse račune jer su sve tri prvoplasirane ekipe imale skoro pa istu količinu ulovljene ribe, ali na kraju su presudili doslovno dekagrami – kaže Bego.

Veliki je ovo uspijeh hrvatske malobrojne ribolovne skupine koja je ovom prilikom mogla biti i brojnija.

ODLIČNO OZRAČJE

– Nama je veliko zadovoljstvo što je cijelo prvenstvo prošlo u najboljem ozračju i što predstavnici svih 13 klubova iz šest zemalja svojim kućama mogu ponijeti samo najbolje dojmove. Od smještaja, ambijenta, ribolova pa do vremena koje su u rogozničkoj marini Frapa natjecatelji provodili međusobno – kaže Bego.

Sljedeće druženje ribolovaca i dokazivanje najboljih vještina u kategoriji lova štapom iz usidrene brodice zakazano je u Španjolskoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: