Nitko nije prijavio

Rampa u Rogoznici još uvijek na putu prema Svetištu: ‘Koncesionar se pokrio koronom’

Iz Lučke kapetanije provjerili su što je s rampom na rivi u Rogoznici koju je postavio koncesionar marine, a zbog koje su negodovali građani i tamošnji župnik don Filip Rodić još uvijek ‘priječi’ put prema Zavjetnom svetištu Gospe od Kapelice.

Za Šibenski portal Robert Baljkas, lučki kapetan kaže da nemaju osnove za uklanjanje sporne rampe.

– Prema nama nije išla nikakva službena prijava te je slučaj ostao ‘u zraku’. Građani u svako doba mogu slučaj prijaviti nama, Ministarstvu mora ili pak Državnom odvjetništvu. Bez te prijave praktički nemamo ništa, a koncesionar se ‘pokrio’ koronom – kazao nam je lučki kapetan Robert Baljkas.

 

Isto nam je rekla i načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić koja kaže da je situacija sad kudikamo normalnija s obzirom na popuštanje mjera.

– Rampa je na tom mjestu od 1997. godine, dakle otkad je Marine, a prema mojim saznanjima koncesionar je zabranio prolazak građanima zbog bojazni od zaraze. Naime, nepoznati ljudi su se skupljali i grupno kretali te je postojala mogućnost širenja virusa među gostima i zaposlenicima Marine – kaže Jakelić.

Kako smo već pisali slike rampe osvanule su na Facebook stranici ‘Đirada po Rogoznici’ gdje su zgroženi mještani u nevjerici iznosili svoja stajališta, a kako neslužbeno od njih doznajemo riječ je o privatnom sukobu koncesionara i jednog mještanina čije su žrtve bili ostali mještani, ali i pomorsko dobro.

Podsjetimo, i rogoznički župnik se osvrnuo na postojeću situaciju te je kazao i kakve je korake poduzeo po tom pitanju.

– Taj put prema svetištu postoji od 1722. godine, to je prvo što ću reći. Slao sam dopise na sve razine Stožera civilne zaštite ali odgovor nisam dobio – kaže nam don Filip.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.