Najbolji svjetski ribolovci u svibnju u Rogoznici

: Rogoznica se naveliko priprema za jedan od najvažnijih sportskih događaja koji će se od 9. do 16. svibnja održati u rogozničkom akvatoriju. Čast i zadovoljstvo da se osmo po redu Svjetsko klupsko natjecanje u ribolovu štapom iz usidrene brodice održi u Hrvatskoj pripala je upravo Rogoznici, odnosno domaćinu prvenstva, rogozničkom Športskom ribolovnom društvu ‘Gof’. Na stranicama organizatora ovog natjecanja objavljen je i službeni bilten u kojemu je, uz bogat i sadržajan prikaz Rogoznice, detaljno prikazan i program natjecanja te opcija za prijavu, odnosno preliminarnu prijavu, ekipa.

MEĐUNARODNO NATJECANJE

– Kako je propisano međunarodnim pravilima za ovo natjecanje, svaka nacionalna federacija može prijaviti maksimalno pet klubova sa po četiri natjecatelja, plus jednog u rezervi. Neovisno o tome, aktualni svjetski prvak može direktno sudjelovati na natjecanju, neovisno o kvoti nacionalne federacije. Trenutno je putem pretprijave svoju namjeru za sudjelovanje na natjecanju iskazalo nekoliko ekipa iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Belgije, a interes hrvatskih ekipa je ogroman. Nažalost, osim našeg kluba, na natjecanju će moći sudjelovati još samo četiri kluba koje će odrediti Hrvatski savez za sportski ribolov – govori nam predsjednik ŠRD-a ‘Gof’, Sreten Bego.

Ovaj događaj idealno se poklopio i s okruglom, dvadesetom, obljetnicom osnivanja Športskog ribolovnog društva ‘Gof’, što je još jedna velika nagrada svim članovima kluba za dugogodišnji rad i promicanje udičarenja.

– Posebno nam je drago da smo baš ove godine, kada slavimo dvadeset godina od osnutka kluba, domaćini jednog ovako prestižnog natjecanja. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i svim natjecateljima i posjetiteljima osigurati odličan program i uvjete za udičarenje, a isto tako upoznati ih i s našim običajima i kultirnom baštinom – kaže Bego.

Svoje zadovoljstvo skorim održavanjem 8. Svjetskog klupskog prvenstva u ribolovu štapom, te dolaskom velikog broja natjecatelja i gostiju, ne skriva ni načelnica Općine Rogoznica, Sandra Jakelić.

PRIJAVE DO OŽUJKA

– Rogoznica je svojom povijesnom, ali prije svega ribarskom tradicijom prava destinacija za održavanje sportskih događaja, naročito onih vezanih uz more. Uz želju da Rogoznica svima ostane u lijepom sjećanju, te da sukladno mogućnostima natjecatelji ostvare najbolje rezultate, i ovim putem želim iskazati svima iskrenu dobrodošlicu – kaže Jakelić.

Podsjetimo kako preliminarne prijave za natjecanje traju do kraja ožujka, nakon čega su klubovi dužni poslati svoje finalne prijave kako bi se u domaćini natjecanje što kvalitetnije pripremili za ovaj veliki događaj.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.