VIDEO Sabljarka u Primoštenu stigla do same plažeFoto: Tomislav Bonjolo/screenshot

Primoštenci su danas imali priliku svjedočiti bliskom susretu s neobičnim gostom. Dupin više i nije neka vijest, pa čak ni morski pas, ali kad sabljarka dođe do same plaže, to je već zanimljivost, piše Morski.hr

– Iglun ili sabljarka je riba iz porodice Xiphiidae, u kojoj je ovo jedini predstavnik. Ovo je cijenjena riba za sportski ribolov, nastanjuje otvoreno more, gdje je jedan od najvećih grabežljivaca. Naraste do 455 cm duljine i do 650 kg težine. Ova je došla u sami kraj u potrazi za hranom – napisao je Tomislav Banjolo iz Primoštena, koji je objavio snimku, kako piše, od Jere Matošina Prote.

Zanimljivo je kako se prije dva tjedna dva i pol metra duga sabljarka pojavila u plićaku kod crnogorske Budve, no upravo je neobično da ove životinje dolaze u pličinu.

Stručnjaci naime tvrde da je prisustvo igluna u relatvno plitkom moru i u neposrednoj blizini obale posljedica malog broja kupača za ovo doba godine, piše Morski.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.