Šibenski Vodovod: Nemamo veze s naknadom za odvodnju koje je uvela Općina Primošten

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski Vodovod reagirao je danas priopćenjem za medije zbog naknade za razvoj odvodnje koju je 22. rujna uvela Općina Primošten. Iz Vodovoda poručuju kako su dužni reagirati jer su se u dijelu javnosti pojavile informacije kako su oni povećali cijene svojih usluga.

– Ovom obavijesti želimo istaknuti da je isporučitelj usluge javne odvodnje za područje općine Primošten, poduzeće Primošten odvodnja d.o.o., a ne Vodovod i odvodnja d.o.o.Šibenik, te da je ovo Društvo dužno postupiti prema odluci Općinskog vijeća i ima zakonsku obavezu u njihovo ime vršiti obračun i naplatu naknade, a tako prikupljena sredstva nisu prihod Vodovoda već predstavljaju prihod trgovačkog društva Primošten odvodnja – navode iz Vodovoda.

Sredstva prikupljena naplatom naknade, Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik doznačuje na račun trgovačkog društva Primošten odvodnja d.o.o., kojemu doznačena sredstva služe pokriću troškova gradnje novih, rekonstrukcije i održavanja postojećih građevina odvodnje općine Primošten, dodaju.

Naknada za razvoj odvodnje Općine Primošten, i to u iznosu od tri kune po metru kubnom za kućanstvo i četiri kune po metru kubnom za gospodarstvo s godišnjom potrošnjom do 15 tisuća m3 za proteklu godinu, a 5,00 kn/m3 s potrošnjom protekle godine većom od 15 tisuća m3, predstavlja u cijelosti prihod trgovačkog društva Primošten odvodnja ono s istom raspolaže prema svojim planovima i programima, zaključuju iz Vodovoda.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.