FOTO: Robotika stigla u primoštensku školu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

OŠ Primošten postala je dio Croatian Makers tima, odnosno projekta udruge Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM. To je privatno financirana tvrtka čija je misija razvoj robotike i automatike, te razbijanje tehnološke i financijske barijere osobito u hrvatskom školstvu.

Robotika i automatika idealni su alati i za ulazak u svijet programiranja u kojem je hrvatsko školstvo izrazito deficitarno. Kako navode na svojoj web stranici, glavni doprinos društvu IRIM vidi u mijenjanju mentalnog sklopa, prebacivanjem fokusa s prošlosti na sadašnjost i budućnost.

robotika os primosten

Ovih dana OŠ Primošten je bila i domaćin za obuku voditelja mentora regije od Dubrovnika do Zadra pod stručnim vodstvom mag.ing.el. Paola Zenzerovića. A naravno da i naša škola ima ima svoju skupinu robotičara. Naime, profesorica Amalija Pancirov prijavila se na natječaj, prošla obuku, dobila je robote i uskoro okuplja tim učenika i učenica koji će ih sastavljati i programirati, tzv. mBotove.

robotika os primosten1

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije. Planirano je održavanje šest kola, počevši od 15. 4., a sudjelovanje je obavezno na barem pet kola za sve prijavljene. Svi sudionici koji sudjeluju u barem pet kola na kraju natjecanja dobivaju mBotove u trajno vlasništvo.

robotika os primosten3

Najuspješniji sudionici iz regija dobit će prikladne robotičke nagrade – još naprednije robote, kako bi stečena znanja mogli dići na višu razinu.

Draga djeco, dragi roditelji, prijavite se knjižničarki jer – budućnost je počela.

IZVOR/FOTO: Primošten plus


Pratite nas i na društvenim mrežama: