Projekt vrijedan oko milijun i 800 tisuća kuna

U Pirovcu objavljeni rezultati EU projekta ‘Plan za sretan dan’ u suradnji s DV Oršula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rezultati EU projekta ‘Plan za sretan dan’ predstavljeni su na Završnoj konferenciji u zgradi Općine Pirovac (vijećnica). Riječ je o projektu vrijednom 1.829.900,08 kuna čija bespovratna sredstva iznose 100 posto, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Završnu konferenciju je vodio voditelj projekta Marin Barić, pročelnik JUO Pirovac, a nazočnima su se obratili i ravnateljica DV Oršula Miranda Paić, te načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam. Riječ je o Partnerskom projektu, u trajanju od 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora 17. srpnja 2018.godine do 16. siječnja ove godine, koji je provodila Općina Pirovac u suradnji s Dječjim vrtićem Oršula.

Projektom ‘Plan za sretan dan’ uveo se smjenski rad u Dječji vrtić ‘Oršula’-područni odjel ‘Mendula’, čime se omogućilo usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja. Također, projektom se omogućilo dodatno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što pridonosi povećanju kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i naobrazbe.

Dobivena sredstva su omogućila nova zapošljavanja u DV Oršula, nabavku didaktičke i informatičke opreme, pomagala i igračaka, održavanje plesno-kreativne radionice, te financiranje prehrane djece u sklopu aktivnosti smjenskog rada.

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam je najavio da će se Općina Pirovac prijaviti i za drugu fazu Projekta čim natječaj bude raspisan.


Pratite nas i na društvenim mrežama: