Investicija od 3,5 miljuna kuna za razvoj mjesta

U Pirovcu bi u ožujku ili travnju mogla početi izgradnja rotora na zapadnom ulazu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U najoptimističnijem scenariju tijekom ožujka ili travnja mogli bi početi radovi na izgradnji rotora na zapadnom ulazu u Pirovac, potvrdio je za Šibenski portal Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac.

– Za kraj godine kao poklon stigla nam je građevinska dozvola za izgradnju rotora na križanju pirovačke magistrale i Zagrebačke ulice. Zahvaljujem svima od projektanata do javnih tvrtki koje su nam i na Badnjak izdavale potvrde i naravno Županiji koja je izdala dozvolu – objavio je Gulam te nam u razgovoru kaže kako je zivkanje i pisanje požurnica urodilo plodom jer su u Županiji uvidjeli da je riječ o velikoj investiciji i da je taj projekt od iznimne važnosti za razvoj Pirovca.

Riječ je o investicije vrijednoj oko 3,5 milijuna kuna, a po projektu rotor će biti oko dva metra veći u promjeru od onog na Kapeli.

– Općina Pirovac ispoštovala je najveći dio svojih obveza iz sporazuma sa Hrvatskim cestama. Ostaje nam još izvlaštenje koje će obaviti Hrvatske ceste, a mi ćemo obeštetiti vlasnike. Hrvatske ceste tako će moći kroz dva mjeseca provesti javnu nabavu za izvođača pa bi radovi mogli početi već u ožujku ili travnju. Izgradnjom rotora bit će omogućena realizacija novog trgovačkog centra u skladu s našim planskim dokumentima, kao i povezivanje lokacije na kojoj će biti novi vatrogasni dom. Uređenje tog križanja omogućit će i daljnje širenje Pirovca na tom prostoru – kaže Gulam.

Paralelno sa izgradnjom rotora očekuje se i rekonstrukcija pirovačke magistrale sa semaforizacijom i nogostupima vrijednosti oko 17 milijuna kuna, koja se priprema već dvije godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: