Pirovčani pomažu siromašnu djecu svijeta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošli petak u kino sali u Pirovcu održana je humanitarna akcija za pomoć gladnoj djeci iz najsiromašnijih dijelova svijeta pod nazivom „Marijini obroci“.

pirovac_humanitarna

Marijini obroci je međunarodni humanitarni projekt koji omogućuje djeci prehranu u školama koje glad i siromaštvo sprečavaju da steknu obrazovanje. Ovaj humanitarni projekt danas hrani više od 900.000 djece diljem svijeta, a vizija je da svako dijete dobije jedan obrok dnevno.

Tako se ovoj globalnoj humanitarnoj akciji priključila i Općina Pirovac. Organizaciju je vodio zamjenik načelnika Ante Čubrić u suradnji s predstavnikom Marijinih obroka Hrvatska Edo Juraga.

pirovac-humanitarna1

Program je započeo s projekcijom filma „Child 31“ koji je prikazao težak život siromašne djece, a nakon čega je slijedio glazbeni program uz Puhački orkestar Pirovac, Pjevački zbor Sv. Juraj i klapu Cima iz Šibenika.

„Nevjerojatno je da se već sa 75 kuna može osigurati jedan topli obrok za jedno dijete tokom cijele godine. Potresno je vidjeti slike gladne djece, ali kroz humanost i brojne akcije možemo učiniti veliko djelo i dati svoj doprinos. Zadovoljan sam što su se pirovčani odazvali akciji i pomogli koliko su mogli.“, rekao je zamjenik načelnika Ante Čubrić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.