Pirovački turizam bilježi rast u prvih šest mjeseci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pirovac je u prvih šest mjeseci ostvario povećanje od 12% u dolascima i 16% u noćenjima. U brojkama to znači da je prošle godine ostvareno 4.470 dolaska dok je ove godine ostvareno 5.000 dolazaka, prošle godine ostvareno je 33.705 a ove godine 38.939 noćenja. Raduje nas podatak da hotel Miran ostvaruje bolje rezultate od prošlogodišnjih, točnije ostvario je 42% više dolazaka i 62% više noćenja. Kampovi su ostvarili povećanje od 12% u dolascima i 6% u noćenjima, privatni smještaj je ostvario povećanje od 19% u dolascima i 17% u noćenjima, dok pad od 9% u dolascima i 19% u noćenjima bilježe jedino pansioni.

“Ove godine smo pripremili bogat ljetni kulturno-zabavni program koji je bio objavljen na vrijeme, s obzirom da smo prošle godine izradili promotivne multimedijalne i ostale materijale i novi vizualni identitet, odradili smo pravovremenu online kampanju, izradili novu internetsku stranicu, te, što je po mom mišljenju najvažnije, ostvarili odličnu suradnju sa ugostiteljskim i turističkim sektorom. Smatram da je navedeno, uz pogodne vremenske prilike, rezultiralo pozitivnim početkom sezone.”, rekao je Igor Meić, direktor TZ Pirovac.

“Zadovoljan sam dvoznamenkastim rastom dolazaka i noćenja za prvih 6 mjeseci što pokazuje da Pirovac doista ovog trenutka u svim segmentima napreduje. Vjerujem da su ove brojke najava doista dobre sezone. Pokazalo se ispravnim uložiti u nove kanale komuniciranja, nove promidžbene video materijale i ljetni program koji je ove godine nikad zvučniji. Značajno ćemo ulagati u naš osnovni turistički resurs i u idućim godinama, plažu Lolić i Starine, a od iduće turističke sezone očekujemo da ćemo značajnije početi osjećati otvorenje Marine Pirovac. Ovog trenutka izrađujemo i UPU za našu Ugostiteljsko-turističku zonu Miran na 11 hektara što je pretpostavka i novih ulaganja u hotelske kapacitete. Ukratko pred Pirovcem je bez sumnje turistički procvat.”, rekao je načelnik i predsjednik TZ-a Ivan Gulam.


Pratite nas i na društvenim mrežama: