Pirovac proglašen najtransparentnijom općinom u Šibensko-kninskoj županiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

GONG i Udruga gradova proveli su treći put zaredom istraživanje transparentnosti i odgovornosti svih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj – njih 576. Istraživanje je provedeno u razdoblju od kraja lipnja do početka listopada 2014.,  a rezultati se temelje na  pregledu službenih internetskih stranica, uvidu u Poslovnike i Statute, anketnom upitniku, zahtjevu za pristupom informacijama te telefonskom pozivu na centralu gradova, općina i županija.

U odnosu na prosječan indeks transparentnosti općina u Republici Hrvatskoj od svega 3,64 Općina Pirovac ima trenutno indeks od 5,05. Ovim rezultatom u odnosu na posljednja istraživanja iz 2009. i 2012. godine time smo prešli iz kategorije netransparentnih u one transparentne. Također ovim rezultatom smo postali i najtransparentnija općina u Šibensko-kninskoj županiji!

– Jako sam zadovoljan sam što je ova nezavisna analiza pokazala da smo trenutno jedna od transparentnijih općina u RH i najtransparentnija u županiji. Najava da ćemo raditi od prvog dana na transparentnosti bila je i dio našeg izbornog programa i uvjeren sam da to itekako prepoznaju i naši građani. Nastaviti ćemo podizati tu razinu i dalje jer oni koji uplaćuju u proračun zaslužuju imati sve informacije – zaključio je načelnik Ivan Gulam.


Pratite nas i na društvenim mrežama: