Odličan program za vruće pirovačko ljeto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pirovčane, i sve pirovačke goste i ovog ljeta čeka vrlo uzbudljiv, kvalitetan, i za sve generacije prilagođen, kulturno – zabavni program. Turistička zajednica Pirovca objavila je još uvijek nepotpuni program događanja, ali samo i letimičan pogled na najavljena događanja daju razlog za vjerovati kako će tijekom cijelog ljeta svatko pronaći nešto za svoj gušt. Uz već najavljene koncerte Crvene jabuke, Silente i Dalmatina, iako još nisu potvrđena sva imena koja će tijekom ljeta nastupiti u Pirovcu, dobre glazbe neće nedostajati. Bila noć, ali ni fešte u Kašiću i Putičanjima, a ni sada već tradicionalna Utrka tovara sigurno neće proći bez dobre zabave. Na svoje će krajem kolovoza doći i ljubitelji šansone, tijekom srpnja i kolovoza ljubitelji klapske pisme, ali i oni koji preferiraju zvukove tradicionalnog pirovačkog folklora i običaja koje će u nekoliko večeri tijekom cijelog ljeta izvesti pirovačko Kulturno-umjetničko društvo Bezdan.

MOGUĆE PROMJENE

– Najavljeni program Turističke zajednice za ovo ljeto počinje 6. lipnja Susretom zborova u večeri obrada zabavne glazbe. Iako je uglavnom definiran cijeli kalendar događanja još uvijek smo ostavili nekoliko termina otvorenih, pa su i izmjene, odnosno, nadopuna programa za ljetna događanja, moguća – kaže nam direktor Turističke zajednice Pirovca, Igor Meić.

Posebna zanimljivost svakako će biti i Jadranske igre, koje se još od sredine osamdesetih i Jadranskih susreta, nisu niti jedan put održale u Pirovcu.

– Evo, nisam siguran ni ja, ali mislim da je to bilo negdje 86′ ili 87′, kada je Pirovac bio domaćin tadašnjih Jadranskih susreta, a ovo ljeto ćemo po prvi put ugostiti i Jadranske igre. Naravno, okupit ćemo i ekipu koja će nastupiti na tom natjecanju, a kakvi će rezultati biti, to ćemo vidjeti na kraju. Ipak nam je ovo prva sezona natjecanja, pa ne treba imati prevelika očekivanja – kaže Meić.

Pirovačko ljeto i ove godine upotpunit će Pirovačke mažoretkinja, koje malo po malo postaju zaštitni znak svog mjesta. Nakon smotre Pirovačkih mažoretkinja, 4. srpnja, dan poslijeodržat će se i Festival mažoret plesa koji će biti natjecateljskog tipa.

DRŽAVNO PRVENSTVO

– Pirovačke mažoretkinje trenutačno se pripremaju za Državno prvenstvo koje će se 20. i 21. lipnja održati u Opatiji, a natjecat će se u dvije kategorije juniorske mini formacije. Nakon tog natjecanja čeka nas druga smotra mažoretkinja koja će se održati 4.srpnja u Pirovcu, a sutradan Festival Mažoret plesa koji će biti otvorenog natjecateljskog tipa. Osim mažoret plesa i štapa, Pirovačke mažoretkinje su postale treći mažoret klub u Hrvatskoj koji se bavi vatrenim ‘Devil Stickom, vatreni štap, s kojim trenutno rade samo seniorke koje su ispraksirane i uvježbane s tehnikama rada – govori nam trenerica Ivana Gulam, čiji premijerni nastup željno očekuju i u samom Pirovcu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: