Pogledajte kako izgleda

FOTO U Pirovcu završena izgradnja novog dječjeg vrtića ‘Mendula’Foto: Facebook '25,4 mm'
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izgradnja novog pirovačkog dječjeg vrtića ‘Mendula’ došla je kraju, vrtić je opremljen, a mališani bi u novi prostor trebali početkom sljedeće godine.

– Presretni smo kako nam se projekt razvijao i realizirao, a po dosadašnjim reakcijama, zadovoljni su i roditelji i djeca. Veliko hvala Općini Pirovac s načelnikom koji ih vodi u pravom smjeru, firmi Agrad sa svojim inženjerima koji su doprinjeli ovakvoj izvedbi zajedno s firmom Klamfa koja je vršila nadzor te firmi Škrinjica koja je vrtić opremila namještajem. Sretno svima u daljnjem radu, u ovim čudnim vremenima ovakva nam realizacija daje nadu da se veliki trud koji ulažemo u naše projekte ipak isplati – kažu iz arhitektonskog studija 25,4 mm iz Šibenika.

Podsjetimo, izgradnja novog pirovačkog vrtića započela je u drugoj polovici 2019. godine, projektiran je s kapacitetom do 60 djece. Riječ je o standardu od 30 bruto kvadrata po djetetu, a time bi se trebale zadovoljiti potrebe za sljedećih dvadesetak godina. Trenutno u Pirovcu ima 42 djece koja pohađaju vrtić, a bude li potrebe, vrtić koji će biti na dvije etaže moći će biti nadograđen.

Smješten je uz samu osnovnu školu gdje je Općina u vlasništvu imala zemljište od oko 200 kvadrata te otkupila još 1.300 četvornih metara. Procijenjena vrijednost izgradnje bez PDV-a iznosi 5.143.299,50 kuna, a projekt je sa 5.272.511,94 kuna sufinanciran europskim sredstvima kroz program ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Iako su prvotno mališani u novu zgradu trebali ući početkom pedagoške godine, ‘lockdown’ je to prolongirao.

– Na izgradnji novog vrtića radovi su napredovali poprilično zadovoljavajućom brzinom i sve je trebalo biti gotovo do početka nove pedagoške godine, ali zapelo je iz svima poznatih razloga. Tijekom ‘lockdowna’ nekoliko mjeseci je bilo nemoguće raditi, prvenstveno zbog nemogućnosti dobavljanja materijala i opće zabrane javnih radova. Završetak radova ovim tempom očekujemo do kraja godine, a onda nam slijedi opremanje i zadnji korak – dobivanje uporabne dozvole. Nadam se i vjerujem da će dječica već početkom 2021. godine uživati i usvajati nova znanja i vještine u novim prostorima – rekao nam je u rujnu Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: