FOTO: Puhački orkestar Pirovac u posjeti Međugorju, Mostaru i Imotskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tijekom proteklog vikenda članovi Puhačkog orkestra Pirovac i načelnik Ivan Gulam boravili su na kratkom izletu te su posjetili Međugorje, Mostar i Imotski. Dobra atmosfera i druženje bili su recept za odličan provod.

puhacki-orkestar-pirovac3

puhacki_orketstar_pirovac2

Puhački orkestar Pirovac je osnovan 1957. godine, a prvi službeni nastup je imao 1958.godine  u Murteru  pod nazivom Narodna glazba Pirovac. Od tada kroz Orkestar je prošlo više od 200 glazbara. Orkestar je radio bez prestanka sve do početka Domovinskog rata kada svi odrasli članovi zamjenjuju instrumente za oružje i na taj način daju svoj doprinos u obrani Republike Hrvatske. Nakon Domovinskog rata Orkestar ponovno kreće s radom. Uz brojna gostovanja kako u inozemstvu tako i diljem naše države ističemo stalno prijateljstvo sa KUD-om Vidovec iz Vidovca u Varaždinskoj županiji.

puhacki_orkestar_priovac1

Od 2000. godine Orkestar i rad u maloj školi preuzima Denis Jelušić koji je i sam potekao iz redova pirovačke glazbe. Trenutno je u orkestru 50 aktivnih članova, mahom djece.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.