Investicija teška 40,2 milijuna kuna

Brojni problemi općine Pirovac odlaze u povijest izgradnjom nove trafostanice: ‘Možemo krenuti u nove projekte’Foto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Problem struje za Pirovac odlazi u povijest izgradnjom nove trafostanice, napisao je načelnik Ivan Gulam na Facebooku. Investicija je vrijedna 40,2 milijuna kuna, a izvođači su Končar i Tehno-electro.

– Jedan od prvih sastanaka u ljeto 2013. godine održao sam sa danas nažalost pokojnim direktorom Elekre Šibenik Ozrenom Nadovezom i kolegom Petrom Baranovićem. Igrom slučaja te ljetnje večeri Pirovac je ostao bez struje. Doznajem i da svi budući razvojni planovi ovise o izgradnji nove velike trafostanice na Kapeli i evo nakon godina posjeta Zagrebu i ne znam koliko sastanaka, lobiranja, dopisa i molbi nova trafostanica se gradi. Završetak sa opremanjem se očekuje u rujnu iduće godine – napisao je Gulam.

Zajedno s novim dalekovodima za Pirovac, investicija će biti vrijedna oko 60-ak milijuna kuna.

– Realizacijom nas više neće ometati ni česti ljetni požari na vodičkom području jer ćemo ovime osigurati alternativu sa biogradske strane. Investicija je značajna i za sve općine ŠKŽ Zapada, Tisno i Murter, ali i Stankovce u zaleđu. Hvala HEP ODSu i HOPSu na realizaciji i hvala svima koji su pomogli. Samo naprid – piše Gulam.

Kako nam je kazao načelnik, ova investicija ga neizmjerno veseli.

– Kad smo radili urbanistički plan za zonu ‘Miran’ te prikupljali dokumentaciju koja bi njima omogućila podizanje na četiri zvijezdice, rečeno nam je da ne mogu dobiti dozvolu za takve zahvate. Imali smo kontinuirane prepreke da se ikakve dobre stvari dogode u turističkom smislu, a isto tako i za poduzetničku zonu ‘Torine’. Izgradnjom trafostanice možemo krenuti u nove projekte, jer smo dosad imali kočnicu. Kad kroz ovu godinu potpišemo i aglomeraciju, to će biti točka na i – rekao je Gulam.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: