Zabavan i sadržajan ljetni program za najmlađe u Edukacijskom centru u Murteru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja i ove je ljetne sezone 2014. otvorio svoja vrata posjetiteljima otoka Murtera. Ove sezone posebna pažnja i mnogo truda uloženo je u osmišljavanje Dječjeg programa – Ljeto 2014. Tako će najmlađi korisnici centra prvi put imati priliku upoznati se s arheologijom kroz edukativno-kreativne radionice ‘Kvintovo blago’.

-Naša nastojanja ka valorizaciji arheološkog nalazišta Colentum u Murteru dobit će ovo ljeto i najmlađe pomagače. Cilj je ovih radionica upoznati djecu s Colentumom i arheologijom kroz njima zabavan i poučan način. Ovim putem pozvao bih studente arheologije s našeg područja da nam se jave i pridruže u osmišljavanju i izvedbi radionica – kazao je voditelj Edukacijskog centra Luka Ježina.

Nadalje u četvrtak 10. srpnja 2014. u 20sati premijerno će bit izvedena ekološka lutkarska predstava ‘Putovanje kapljice Bistrice’-priča o vodi, nastala u sklopu projekta ‘Kornati-važno je o moru znati!’ koja na zanimljiv način kombinira ginjol lutke i kazalište sjena. Predstava je namijenjena uzrastu 3+ a cilj joj je podsjetiti najmlađe i sve ostale na iznimnu važnost voda kao prirodnog resursa.

murter_edukacijski centar

-Sigurna sam da će se predstava svidjeti najmlađima i da će ih usmjeriti ka poštovanju vode i prirode općenito, već od malih nogu! Jako sam zadovoljna suradnjom koju sam na ovoj predstavi ostvarila s djelatnicima i volonterima udruge Argonauta te odgojiteljima i učiteljima sa šireg područja otoka Murtera a sve na radost i korist naše djece i prirode – poručuje Ivka Babić, odgojiteljica i lutkarica.

U već standardnoj ponudi Edukacijskog centra su Plave srijede – edukativne radionice o zaštićenim morskim vrstama, kreativne radionice reciklaže – izrade novih predmeta od odbačenih stvari, koje će ići svakog utorka, te društvene igre petkom.

U svim aktivnostima Dječjeg programa uključene su i dvije volonterke Europske volonterske službe, Dominika iz Poljske i Yordanaka iz Bugarske koje od početka godine borave u Murteru na projektu More je život 3.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: