Velika volonterska akcija obnove suhozida u subotu na Murteru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U subotu 29. studenog 2014. od 9 do 14 sati Udruga Argonauta organizira drugu u nizu volontersku akciju obnove suhozida. Predstavnici udruge 4 GRADA DRAGODID iz Komiže u sklopu akcije održati će edukativnu radionicu na kojoj će sudionici akcije imati priliku naučiti osnove gradnje suhozida. I u ovoj akciji obnavljati će se suhozidi na liburnskim suhozidnim bedemima koji su bili dio fortifikacijskog sustava drevnog liburnskog grada Colentuma. Danas se po ostacima ovih bedema planira urediti edukativno-rekreacijska šetnica koja će biti svojevrsna „magistrala“ budućeg Arheloško-rekreacijskog parka Colentum. Podsjećamo da je liburnskim suhozidnim bedemima već provedeno niz radnih akcija.

U akciji će sudjelovati brojne udruge i organizacije sa otoka Murtera kojima je ova ova tema relevantna – Udruga Modrave Murter Betina, Poljoprivredna zadruga Kornati, DVD Kornati Torcida Murter i drugi. Akcija se provodi u sklopu projekta “Obnovimo naše suhozide – Doprinos održivom korištenju lokalnih resursa revitalizacijom suhozidne gradnje” koju podupire Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu natječaja za financijsku podršku projektima razvoja društvenog kapitala zajednice.

Ovaj projekt ima za cilj jačanje društvenog kapitala zajednice otoka Murtera za buduću sustavnu obnovu suhozida na prostoru koji gravitira otoku Murteru (otok Murter, murterski arhipelag, kornatsko otočje i Modrave. U sklopu projekta u subotu u 18 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter održati će se i radionica izrade Akcijskog plana sustavne obnove suhozida murterskog kraja na koju ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane murterine. Projekt provodi udruga Argonauta u razdoblju od 1. siječnja – 31. prosinca 2014. a još podupiru financijski i logistički općina Murter-Kornati, TZO Murter-Kornati i komunalno poduzeće Murtela


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.