Program Murterskih poklada trajat će čak pet dana: Provjerite što su sve planirali

Murterske poklade ove će godine trajati čak pet dana, od 1. do 5 ožujka, a za bogat program brine se karnevalska udruga ‘Murterske poklade’.

Prvi dan posjetitelji će imati priliku pogledati dokumentarni film ‘Bake – priča o murterskim pokladama’ u Kino dvorani ‘Žut’ s početkom u 19 sati.

– Prigodno prikazivanje dokumentarnog filma upriličeno je za sve one koji nisu imali priliku odgledati film tijekom ljetne projekcije. Dokumentarni film traje 55 minuta, a presjek je cijele povijesti pokladne povorke Murterskih BAKA, od nastanka do današnjih vremena – objasnili su organizatori na stranici Baka.

Dan poslije, u 15 sati kreće maškarana regata ‘Latinsko idro’ u uvali Hramina, a za neumorne partijanere organiziran je i After party u ‘Refula’.

Dječja povorka kao i dječji maskenbal planirani su za treći dan s početkom u 15 sati.

Suđenje Krnji Krnjiću rezervirano je za četvrti dan poklada, a riječ je o igrokazu koji će započeti u 19 sati, također u Kino dvorani Žut.

– Suđenje je osmišljeno kao kazališna predstava, a što je sve skrivio vječno kriv i nikad nevin ‘Krnjo Krnjić, saznajte kao porota – publika,  priopćili su organizatori.

Središnji dan je pokladni utorak kad velike maškarane povorke u 15 sati kreću iz Starog sela u Murteru. Zatim, na Trgu Rudina u 17 sati nastupa ‘Zaratino’, a prava zabava kreće u 22 sata na Staroj rivi gdje će prisutne legendarni ‘Amigosi’ zabavljati do zore.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.