Od 18. do 20. kolovoza

Počinju Dani Rimskog Colentuma u Murteru. Posjetitelje čeka kreativan program, a i ‘Gladijatorske borbe’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Dani Rimskog Colentuma’ bit će održani u Murteru, od 18. do 20. kolovoza, a manifestacija će započeti s dvosatnim izletom u povijest Murtera i to turističkim vlakićem gdje će se obilaziti Colentum i Staro selo s vodičem uz razne priče, a posjetit će se i najstarija ulica u Murteru te Zavičajna zbirka Marka Mudronje Rebca.

Nadalje, 19. kolovoza će udruga Argonauta provoditi radionicu za djecu na kojoj će izrađivati rimske kacige kao najupečatljiviji komad rimske vojne opreme, a dan nakon će na svom štandu prodavati slikovnice, majice, slagalice, uljanice i ostalo. Također, izrađivat će i lovorove vijence, organizirati različite igre za djecu i imati kutak za fotografiranje.

Uz udrugu Argonauta, svoju radionicu imat će i KUD Zaokret koji će sudjelovati s radionicom izrade zvukovnog memorija za djecu do 14 godina, dok će Ogranak matice Hrvatske Murter na svojoj radionici učiti mališane rimskim brojevima pomoću različitih igara

Također, 20. kolovoza, na svom štandu prodavat će knjige – svi primjerci godišnjaka, slikovnice ‘Priče iz bakine škrinje’ i ‘ Osunčani otoci’ autora Jerka Skračića.

– Kao zabavni program večeri organizirane su “gladijatorske borbe”, da se predstavi najpoznatiji način razbibrige u doba rimskog Colentuma. Dođite i upoznajte našu najstariju povijest uz dobro društvo, mnogo radionica i puno zabave – poručuju iz TZO Murter.


Pratite nas i na društvenim mrežama: