U organizaciji Argonauta

Plava Eko-patrola lansirala je svoj interaktivni kalendar za 2021. godinuFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Pilot provedba edukacijskog programa Plave Eko-patrole’ u školskoj godini 2019./2020. te 2020./2021. u organizaciji udruge Argonauta kao nositelja projekta ‘Plava Eko-patrola’ te partnera na projektu, Općine Murter-Kornati, Osnovne škole Murterski škoji-Murter i Lokalne akcijske grupe ‘More 249’, uspješno je realizirana, a kao jedan od rezultata nastao je Kalendar Plave Eko-patrole za 2021. godinu.

Kalendar Plave Eko-patrole rezultat je aktivnosti u kojima su djeca-patrolaši sudjelovali u okviru Pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole. Riječ je o interaktivnom kalendaru koji sadrži fotografije i učeničke radove djece-patrolaša, ekološke datume i zanimljivosti o pojedinim eko-datumima, a kao posebno obilježje jesu datumi rođendana patrolaša koji su sudjelovali u edukativnim radionicama. Također, kalendar sadrži i QR kodove koji vode na zanimljiva otkrića i priče, a možete ga preuzeti ovdje.

Podsjetimo, kalendar je rezultat sudjelovanja djece-patrolaša u Foto natječaju koji je kao nagradna aktivnost trajao od 16. svibnja do 14. prosinca 2020. godine, ali i provedbe osme edukativne radionice naziva Putujuća izložba: Život jadranskih dubina. Zadatak djece-patrolaša bio aktivno sudjelovanje u interaktivnoj izložbi fotografija koju su organizirali udruga Argonauta i Ronilački klub Sveti Roko. Izložba je prvotno bila postavljena u galeriji Knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku, a nakon toga je cirkulirala u svim osnovnim školama uključenim u provedbu projekta.

– Ovim putem čestitamo dobitnicima, ali i svim patrolašima koji su sudjelovali u izradi Kalendara Plave Eko-patrole i provedbi edukativnih radionica! Projektni tim željno iščekuje Priručnik za provedbu vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoja projekta ‘Plave Ekopatrole’ koji će ubrzo ugledati svjetlo dana i predstavljati osnovu za daljnju provedbu edukacijskih programa na temu održivog razvoja – kazali su iz udruge Argonauta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: