'Plava eko-patrola'

Otvoren Edukacijski centar u Murteru: Argonauti i druge lokalne udruge dobile primjeren prostor za radFoto: Facebook Udruga Argonauta

Novouređeni Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko – kninske županije jučer je svečano otvoren u Murteru u organizaciji udruge Argonauta i partnera. Kao partner na projektu, Općina Murter-Kornati ustupila je prostor na prvom katu ambulante, a uređenje i adaptacija u iznosu od 160 tisuća kuna sufinancirana je kroz projekt ‘Plava eko-patrola’ i Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Udruga Argonauta, neprofitna organizacija na lokalnoj i regionalnog razini doprinosi održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i revitalizaciju baštine, međusektorske suradnje i potiče razvoj socijalnog poduzetništva. Od 2007. godine djeluje kao Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije, svoj prethodni prostor ustupili su današnjoj Zavičajnoj zbirci u Starom selu te su privremeno bili smješteni u prostorijama Općine.

Adaptacijom i uređenjem prostora iznad ambulante u Murteru konačno je dobila primjeren i opremljen prostor za rad, ali i na kojem mogu organizirati edukacijske programe iz područja održivog razvoja.

Edukacijski centar, osim udruzi Argonauta, koristit će i druge lokalne udruge kao co-working prostor, što će pomoći u stvaranju međusobne suradnje za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i projekta ‘Plava Eko-patrola’.

Podsjetimo, projektom ‘Plava eko-patrola’ osigurava se sustavna izvannastavna edukacija o održivom razvoju za učenike viših razreda osnovnih škola na otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije. U projekt je uključeno sedam škola u Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.