Obavijest svim vlasnicima zapuštenih i neurednih vrtova, voćnjaka, zemljišta…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Temeljem odluke o komunalnom redu, vlasnici čestica koji imaju parcele u građevinskoj zoni što gledaju na javnu površinu, trebaju očistiti i iste držati uređenim.

Vrtove, voćnjake, vinograde, živice i druge slične površine ispred zgrada, kuća, kao i neizgrađena zemljišta, zemljišta uz plažu, plaže, vlasnici, odnosno fizičke i pravne osobe, koji to zemljište koriste, dužni su održavati urednim, a posebno voditi računa o urednom održavanju stabala, ogradnih stabala i živica, te sličnih biljaka i drveća, kako ne bi sa svojim granama prelazili na javnu površinu te time ugrožavali, usporavali ili činili opasnim kretanje pješaka, vozila i drugih.

Ovim postupkom bi samo mjesto dobilo ljepši izgled, smanjio bi se broj komaraca kojih je sve više, kao i broj miševa i štakora. Također su viđene lisice koje dolaze između kuća, a sve to zbog neodržavanja zemljišta.

Na karti su prikazana područja gdje se nalaze spomenute čestice, popraćene fotografijama. Ukoliko postoji neko područje koje nije evidentirano na karti, također se treba očistiti.

Ukoliko vlasnici zemljišta ne očiste zemljište u roku od 60 dana, pristupit će se po prekršajnim odredbama ODLUKE O KOMUNALNOM REDU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: