Za film Murina

NP Kornati u finalu izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Europska mreža filmskih komisija objavila je pet finalista izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju, a među njima je i Nacionalni park Kornati gdje se u jesen 2019. godine djelomično snimao film Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović, ovjenčan Zlatnom kamerom (Camera d’Or) u Cannesu ove godine.

Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine.

Europska mreža filmskih komisija (EUFCN) organizira peto izdanje Nagrade za najbolju lokaciju, godišnjeg priznanja koje se dodjeljuje europskim lokacijama u filmskoj i TV industriji.

Kornati se u finalu natječu s još četiri fantastične europske filmske lokacije:

Berlin za seriju Damin gambit – Filmska komisija Berlin Brandenburg Film Commission (Njemačka)
Dvorac Cahir za film Zeleni vitez – Screen Ireland (Irska)
Málaga za seriju Kruna (4. sezona) – Filmska komisija Andalucía (Španjolska)
Stadlandet za film Dina – Filmska komisija Western Norway (Norveška)

Sve detalje o finalistima, kao i poveznicu za glasanje, možete pronaći OVDJE. O pobjedniku odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju.

EUFCN-ov žiri za dodjelu nagrade ocijenio je sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pozornost na značajnu ulogu koju te lokacije imaju za priču, te njezino inovativno korištenje u sklopu audiovizualnog djela.

Nagrada za najbolju lokaciju 2021. bit će uručena najboljoj lokaciji i filmskoj komisiji u veljači 2022. godine u sklopu Europskog filmskog sajma (EFM) u Berlinu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: