Ovog puta bez 'kopnene podrške'

Muška regata ‘Didovin veslun’ opet će oživjeti tradicijsko veslanjeFoto: Murter News
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muška veslačka regata ‘Didovin veslun’, održat će se danas, a osim najboljih veslača Murtera, Betine, Jezera i Tisno, veslat će i gostujuće ekipe iz Srime i kadeti veleučilišta HRK.

Program počinje na Staroj rivi u nedjelju 20. rujna od 17 sati, sastankom kormilara, a start regate je u 18 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika na Trgu Rudina u 19.30 sati.

Kako bi publika, koja zbog mjera HZJZ neće biti nazočna imala potpun dojam dinamične veslačke regate, naknadno će se objaviti zračne video snimke.

Inače, muška regata ‘Didovin veslun’ prvi put je održana 2018. godine u čast 20. obljetnice osnutka udruge Latinsko idro sa željom da se tradicijsko veslanje gajeta oživi i proširi poput tradicijskog jedrenja ‘na latinsko idro’.

Regata se tradicionalno održava u rujnu, iza blagdana Male Gospe i u njoj se za čast svojega mjesta i prijelaznu nagradu Veliku Sohu svetoga Roka natječu reprezentativne posade mjesta koja čuvaju tu tradiciju.

Kako je cijeli veslački event podložan iznimnim okolnostima, koje prati aktualna situacija oko izvanrednih epidemioloških mjera, ove godine veslačkim posadama neće se priključiti njihova ‘kopnena’ podrška u vidu predstavnika svakog mjesta niti štandovi koji promoviraju mjesta veslača, piše Murter News. 


Pratite nas i na društvenim mrežama: