Virus na otoku

Jedna osoba s Murtera pozitivna na COVID-19. Stožer pozvao mještane da se pridržavaju uputa o samoizolacijiFoto: Ilustracija/Facebook/Općina Murter-Kornati

Jedna osoba s područja Općine Murter-Kornati pozitivna je na virus COVID-19 i nalazi se na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibenik. Iz Stožera civilne zaštite Općine Murter-Kornati navode kako je na testiranje poslano još dodatnih pet uzoraka, a s obzirom na velik broj kontakata uzorkovanih osoba, mole sve stanovnike da se pridržavaju upuza o samoizolaciji.

‘Osobe koje posumnjaju da bi mogle imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom na zaraženost koronavirusom’, navode u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica Stožera Julia Ježina.

Apeliraju i na osobe starije životne dobi i one koji boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućama i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika bolesti prouzročene koronavirusom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.