Tvrtka Dajana Kornati, koja se bavi veleprodajom namirnica za restorane, organizira izvrsnu prezentaciju za sve pizza majstore i vlasnike pizzerija te ugostitelje koji u svojoj ponudi imaju pizze, da se pridruže ‘Pizza Napoletana Showu’ koji će se održati na Murteru 23. listopada ispred prostorija firme Dajana Kornati.
Pod šatorom će ih dočekati jedinstvena manifestacija na ovim prostorima posvećena upravo – pizzi.
– Prošle godine ušli smo u suradnju s talijanskom tvrtkom Mainardi Food koja se bavi distribucijom visokokvalitetnih namirnica za ugostiteljstvo. Segment pizze i namirnica za pizzu im je iznimno jak, a posebice kad je riječ o pizzi napoletani koja postaje sve veći hit u kontinentalnoj Hrvatskoj i u Istri, a sada preko nas pokrivaju i područje srednje Dalmacije – ispričao je Stefano Petrović iz obiteljske tvrtke Dajana Kornati koja organizira cjelodnevni ugostiteljski pizza show.
Kada je pizza napoletana u pitanju, glavne razliku kriju se u drugačijem brašnu, pelatima koji su ručno pravljena i siru. Naime, za pizzu napoletanu koristi se isključivo mozzarella, a onda se slažu ostali željeni sastojci.
– Na ‘Pizza Show’ pozvali smo stotinu ugostitelja koji će iz prve ruke gledati prezentaciju napuljske pizze. Prvo će se održati natjecanje pizza majstora, a oko 13 sati započinje prezentacija brašna iz mlina Caputo, namijenjenog modernom ‘pizzaiuolu’ koji želi otići korak dalje u umjetnosti izrade napoletanske pizze.
Uslijedit će potom i promocija i degustacija napoletanske pizze s prezentacijom vlastite ponude brašna i radionicom izrade tijesta u organizaciji napoletanskog mlina caputo, dok će zaposlenici tvrtke Bindi zasladiti atmosferu desertima koje će gosti moći degustirati tijekom cijelog događanja.
– Vlasnike pizzerija i restorana i ovim putem pozivamo da dođu, uživaju u druženju i dožive nova iskustva u pripremi i izradi pizza i upoznaju kod nas toliko razvikano, ali nedovoljno prezentirano jelo i sastojke iz Napulja i regije Campagna – poručuje Petrović.