FOTO: Rapsodija okusa sinoć u Murteru: Ekskluzivna večera završila aplauzom kuharima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U sklopu trećeg dana festivala Okusi Mediteran, sinoć je u restoranu Boba u Murteru upriličena ekskluzivna četveroručna večera sa pet slijedova mediteranskih jela i s daškom egzotike.

slika 1 slika 2 slika 3

U prepunom restoranu ‘Boba’ okupljeni su uživali u probranim jelima koja je za njih pripremio istarski chef Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola (Zambratija, Istra), te chef domaćin Vjeko Bašić.

slika 4

slika 32 slika 29

Na meniju su se našli krema od paške puine i šparoga koja se topila u ustima, božanstveni carpaccio od bijele ribe s emulzijom od maslinovog ulja, limuna i pestom od agruma,

slika 5. slika 6 slika 7

Izvanredna „Fregola Sarda“ s volcima i polusuhim pomidorama, besprijekorni file grdobine u umaku od škampa i tartufa uz maturiranu palentu te eksplozija lavande u završnom desertu po nazivom „Oči boje lavande“ uz prateća vrhunska vina.

slika 8 slika 9 slika 10

Koliko su gosti bili oduševljeni jelima vrhunskih chefova, svjedoči i spontani pljesak koji se prolomio restoranom Boba na kraju slijedova.

slika 11 slika 12 slika 13 slika 14

Posebne pohvale okupljenih ‘pobralo’ je vedro i uslužno osoblje restorana Bobe, koji su i ovaj put pokazali da su na visini zadataka i ispratili ovaj značajni gastro događaj ‘Taste the Mediterranean’ festivala.

slika 15 slika 18 slika 20 slika 23 slika 24

Podsjetimo, festival, traje još danas i sutra kada je planiran jedinstveni timski cooking show večeras na Mediteranskom trgu s početkom u 18 i 30 sati uz šarmantnu voditeljicu Doris Pinčić, a sam show će biti popraćen glazbenim programom do ponoć.

U nedjelju ujutro će biti predstavljena priča o konobi, dalmatinskoj povijesti vina, hrane i pjesme koju će pričati Miki Bratanić uz marendu ‘Srdele na 5 načina’ i još mnogo toga s početkom u 10 i 30 sati.

A ako je suditi prema sinoćnjoj večeri, očekuje vas čisto, nezaboravno hedonističko iskustvo do kraja festivala.

slika 21

slika 35 slika 34 slika 33

 

slika 28 slika 27

slika 26 slika 30 slika 31


Pratite nas i na društvenim mrežama: