FOTO Napreduju radovi na izgradnji murterskog vrtića, ali ne ide sve po planu. Prvi mališani ipak neće najesen u novu zgradu

Izgradnja novog objekta murterskog vrtića i jaslica u punom je jeku no mališani u novu zgradu ipak neće ući na jesen ove godine, kako je isprva bilo najavljeno, i to zbog krize uzrokovane koronavirusom, nemogućnošću isporuke armature iz Italije te skoro jednomjesečnom karantenom u kojoj su se našli Murter i Betina. Zbog toga će radovi, doznajemo od arhitekta Gorana Potušeka koji vodi nadzor gradilišta, biti prolongirani. 
 
Podsjetimo, radovi na izgradnji započeli su u listopadu prošle godine, a predviđeni rok za završetak radova bio je godinu dana. 
– Radovi na objektu su predviđeni u trajanju od godinu dana, ali zbog krize s koronavirusom, nemogućnosti dobavljanja materijala, zabrane javnih radova i karantenu u kojoj smo bili gotovo mjesec dana, vrtić i jaslice sigurno neće biti završeni u rokovima koje smo si zacrtali na početku projekta – rekao nam je Potušek.
Kako je riječ o projektu iznimno bitnom za funkcioniranje zajednice, radovi na novom vrtiću će se, odlukom načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova, nastaviti i nakon 1. srpnja kada na snagu nastupa zabrana izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone.
Podsjetimo, na natječaj za izvođača radova stigle su ponude u rasponu od 14,6 do 22,8 milijuna kuna, a odabrana je najpovoljnija tvrtke Eurokamen iz Osijeka. Projekt će biti realiziran sredstvima iz državnih potpora, općinskog proračuna te jednim dijelom kroz kredit.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.