FOTO: Mali Murterini prikupljali stari papir i donirali sadnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svjetski Dan Planete Zemlje obilježava se diljem svijeta 22. travnja različitim ekološkim akcijama i kampanjama podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja prirodnog okoliša. Tako se i u Murteru ovaj dan od 2007. obilježava akcijom koja se prijašnjih godina nazivala „Cvijeće za smeće“ ali kako stari papir zapravo nije smeće već otpad i vrijedna sirovina koja se i do 8 puta može reciklirati, ove je godine organizator, udruga Argonauta, odustao od tog naziva kako ne bi zbunjivao javnost.

murter eko akcija (6)

murter eko akcija (7)

Ove godine akcija je polučila izvanredan odaziv te su učenici OŠ Murterski škoji, točnije
razredi od 1. do 6. i mještani zajedno prikupili više od 10 tona papira (inače je prosjek prijašnjih godina bio od 5 do 7 tona)! Podijeljeno je više od 1000 sadnica cvijeća koje je donirala Turistička zajednica općine Murter – Kornati. Komunalno poduzeće Murtela osiguralo je štand za podjelu cvijeća i i dizalicu za fotografiranje iz zraka.

murter eko akcija (4)

murter eko akcija (3)

murter eko akcija (1)

Tvrtka Jolly JBS osigurala je kontejner za papir te otkup papira. Učenici će za svoje sudjelovanje biti nagrađeni edukativnim izletom.

murter eko akcija (8)

murter eko akcija (9)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.