Radovi vrijedni oko 400 tisuća kuna

Co-working centar, uredi, multimedijalna dvorana: Započelo uređenje Društvenog centra JEDRO u Murteru

FOTO Murter news
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Započelo je uređenje Društvenog centra JEDRO u centru Murtera, u sklopu istoimenog projekta, koji će se nalaziti na drugom katu zgrade Općine. U tom prostoru smjestit će se co-working centar, dva zatvorena ureda, polivalentna multimedijalna dvorana za održavanje javnih sastanaka tribina, prezentacija, predavanja, manjih konferencija i izložbi, skladišni prostor s malenom čajnom kuhinjom i ostakljena dvorana za sastanke koja će Općini Murter-Kornati služiti i kao općinska vijećnica, piše Murternews.com.

Radovi vrijedni oko 400 tisuća kuna bit će završeni do kraja veljače, a otvorenje Centra se očekuje u ožujku 2021. godine. Nositelj projekta JEDRO i odgovorni koordinator i organizator svih elemenata projekta je Udruga Argonauta, a partneri su Općina Murter-Kornati, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Kulturno-umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Sveučilište u Zadru, Udruga ‘Latinsko idro’. Suradnici u projektu su Karnevalska udruga Murterske poklade i udruga Dramski amateri Murteru. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda.

– Projektom JEDRO će lokalni dionici promišljati o optimalnom korištenju i funkciji javnih prostora poput općinske zgrade, kino dvorane Žut, murterskih plaža, Sokolane, brda Raduč, arheološkog nalazišta Colentum, općinskog broda Lavsa i sl. Uz pomoć stručnjaka koji će biti angažirati kroz projekt, također će se raditi na brendiranju i poboljšanju najznačajnijih manifestacija i aktivnosti udruga uključenih u projekt poput ‘Dana o murterskih bak’, ‘Dana latinskog idra’, ‘Festivala slobodne glazbe’, ‘Murterskog pira’, ‘Noći Colentuma’, aktivnosti murterskih dramskih amatera i sl – kazali su autori projekta za Murternews.com.

Kroz projekt JEDRO počevši od 1. veljače 2021. godine u razdoblju od godinu i pol dana zaposliti će se po jedna osoba iz udruga Zaokret, Latinsko idro i Ogranak Matice Hrvatske u Murteru. Honorarno će se zaposliti i po jedna osoba iz udruga Dramski amateri Murter i Karnevalske udruge ‘Murterske poklade’. Ovim izuzetno vrijednim i važnim projektom će se educirati i osposobiti lokalne udruge koje su proračunski korisnici Općine Murter-Kornati vještinama socijalnog poduzetništva i pisanja EU projekata kako bi bile što manje ovisne o općinskom proračunu te kako bi poput udruge Argonaute bile u mogućnosti samostalno prijavljivati i provoditi zahtjevnije EU projekte.

Podsjetimo, ovaj projekt plod je suradnje Općine Murter-Kornati i poduzeća Eupolis Grupa d.o.o. koje je angažirano od strane Općine za pomoć pri realizaciji projekta InsulARij na Raduču te udruge Argonauta kao dugogodišnjeg partnera Općine. Važnost projekta JEDRO jest i u tome što je po prvi puta kao partner u provedbi murterskih projekata uključeno Sveučilište u Zadru na koje Općina Murter-Kornati računa kao na jednog od ključnih partnera u realizaciji projekta InsulARij. U tom smislu projekt JEDRO je jedna stepenica više prema realizaciji velikog projekta InsulARij na brdu Raduč.


Pratite nas i na društvenim mrežama: