Radovi vrijedni oko 400 tisuća kuna

Co-working centar, uredi, multimedijalna dvorana: Započelo uređenje Društvenog centra JEDRO u Murteru

FOTO Murter news

Započelo je uređenje Društvenog centra JEDRO u centru Murtera, u sklopu istoimenog projekta, koji će se nalaziti na drugom katu zgrade Općine. U tom prostoru smjestit će se co-working centar, dva zatvorena ureda, polivalentna multimedijalna dvorana za održavanje javnih sastanaka tribina, prezentacija, predavanja, manjih konferencija i izložbi, skladišni prostor s malenom čajnom kuhinjom i ostakljena dvorana za sastanke koja će Općini Murter-Kornati služiti i kao općinska vijećnica, piše Murternews.com.

Radovi vrijedni oko 400 tisuća kuna bit će završeni do kraja veljače, a otvorenje Centra se očekuje u ožujku 2021. godine. Nositelj projekta JEDRO i odgovorni koordinator i organizator svih elemenata projekta je Udruga Argonauta, a partneri su Općina Murter-Kornati, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Kulturno-umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Sveučilište u Zadru, Udruga ‘Latinsko idro’. Suradnici u projektu su Karnevalska udruga Murterske poklade i udruga Dramski amateri Murteru. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda.

– Projektom JEDRO će lokalni dionici promišljati o optimalnom korištenju i funkciji javnih prostora poput općinske zgrade, kino dvorane Žut, murterskih plaža, Sokolane, brda Raduč, arheološkog nalazišta Colentum, općinskog broda Lavsa i sl. Uz pomoć stručnjaka koji će biti angažirati kroz projekt, također će se raditi na brendiranju i poboljšanju najznačajnijih manifestacija i aktivnosti udruga uključenih u projekt poput ‘Dana o murterskih bak’, ‘Dana latinskog idra’, ‘Festivala slobodne glazbe’, ‘Murterskog pira’, ‘Noći Colentuma’, aktivnosti murterskih dramskih amatera i sl – kazali su autori projekta za Murternews.com.

Kroz projekt JEDRO počevši od 1. veljače 2021. godine u razdoblju od godinu i pol dana zaposliti će se po jedna osoba iz udruga Zaokret, Latinsko idro i Ogranak Matice Hrvatske u Murteru. Honorarno će se zaposliti i po jedna osoba iz udruga Dramski amateri Murter i Karnevalske udruge ‘Murterske poklade’. Ovim izuzetno vrijednim i važnim projektom će se educirati i osposobiti lokalne udruge koje su proračunski korisnici Općine Murter-Kornati vještinama socijalnog poduzetništva i pisanja EU projekata kako bi bile što manje ovisne o općinskom proračunu te kako bi poput udruge Argonaute bile u mogućnosti samostalno prijavljivati i provoditi zahtjevnije EU projekte.

Podsjetimo, ovaj projekt plod je suradnje Općine Murter-Kornati i poduzeća Eupolis Grupa d.o.o. koje je angažirano od strane Općine za pomoć pri realizaciji projekta InsulARij na Raduču te udruge Argonauta kao dugogodišnjeg partnera Općine. Važnost projekta JEDRO jest i u tome što je po prvi puta kao partner u provedbi murterskih projekata uključeno Sveučilište u Zadru na koje Općina Murter-Kornati računa kao na jednog od ključnih partnera u realizaciji projekta InsulARij. U tom smislu projekt JEDRO je jedna stepenica više prema realizaciji velikog projekta InsulARij na brdu Raduč.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.