Mateja Bašić: Strah nas je da će ulice ostati prokopane i usred sezone

Mateja Bašić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Murter- kornati, te predsjednica općinskog SDP-a, izrazila je strah da se opsežni radovi na polaganju sustava kanalizacije i odvodnje u glavnoj murterskoj ulici Butine neće završiti do zakonskog roka 15. lipnja.

 

– Ovako od oka, sasvim je jasno da ti radovi neće biti gotovi do tog datuma, strah me je da će se ponoviti situacija od prije dvije godine kad su isti radovi u ulici Luke bili dovršeni tek sredinom mjeseca srpnja. Dakle, usred turističke sezone. Kako je Murter nautičko središte gdje sezona počinje ranije, već sada ugostitelji, obrtnici i poduzetnici trpe velike štete zbog raskopanih ulica. Načelnik Ivan Božikov oslobodit će ih plaćanja komunalne naknade ako dokažu da im je promet manji nego prošle godine, što je pohvalno, ali nedovoljno. Što je s privatnim iznajmljivačima, strah me je da će im gosti početi otkazivati rezervacije- rekal je na jutrošnjoj konferenciji za medije Mateja Bašić.

Murterski SDP pozdravlja projekt izgradnje sustava kanalizacije, ali im nije jasno da su se radovi toliko razvukli, pa mole načelnika Božikova da pronađe način kako pritisnuti izvođača radova da radove ubrza.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.