VETERANSKA BOLNICA: Pauk dopisom odgovorio sanacijskoj upraviteljici iz Knina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Župan Goran Pauk sanacijskoj upraviteljice bolnice ‘Hrvatski ponos’ u Kninu Antoneli Karačić uputio je dopis vezan za projekt Veteranske bolnice. U dopisu je izrazio svoje zadovoljstvo što će bolnica u Kninu otvaranjem bolnice za veterane proširiti svoje sadržaje, ali navodi kako nije zadovoljan suradnjom kninske bolnice sa Županijom.

-Izražavam svoje zadovoljstvo što će bolnica u Kninu na ovaj način dodatno upotpuniti svoje sadržaje i poboljšati zdravstvenu skrb za hrvatske branitelje, kao i druge građane, a time, nadam se i stabilizirati svoje financijsko stanje.Ono čime nikako ne mogu biti zadovoljan je suradnja nadležnih državnih institucija i same Ustanove sa Županijom u svezi rada Bolnice i mjera koje se u njoj provode – piše Pauk dodajući kako od odluke Vlade RH o sanaciji bolnica nema nikakvih službenih kontakata niti informacija o tom postupku.

-Tako nismo bili uključeni ni u dogovor i sastanak od 3. veljače 2015. godine o
ustrojavanju veteranskih bolnica, koji spominjete u svom dopisu, a koji je okupio široki krug sudionika po pozivu Ministra zdravlja. Na tom sastanku, kako kažete, donesen je konkretan dogovor po pitanju ustrojavanja veteranskih bolnica. Slijedom toga, Sanacijsko vijeće je donijelo Statutarnu odluku o izmjeni Statuta Bolnice, kojom je, uz suglasnost Ministarstva zdravlja, promijenilo dosadašnji naziv Bolnice, a upis te promjene na trgovačkom sudu, po Vašoj izjavi, je u tijeku. Gotova svršena stvar! Nije jasno kakva se suglasnost, u kojoj formi niti pozivom na koji propis, naknadno od Županije traži – poručuje Pauk te iznosi kako je prije same odluke Ministarstva zdravlja i Sanacijskog vijeća o ustroju veteranske bolnice Izvršni odbor Hrvatske zajednice Županija, na njegovu inicijativu, održao sastanak na kojem je iznesen pozitvan stav oko ovog projekta.

-Napominjem spomenutu inicijativu sam dao slijedom već postojeee suradnje sa braniteljskim udrugama i nekih medijskih informacija 0 temi veteranskih bolnica, a ne temeljem službenih kontakata nadležnih institucija prema Županiji. Bez obzira što su osnivačka prava privremeno prenesena na Republiku Hrvatsku, Županija
je, po važećem Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, osnivač Ustanove i po isteku postupka
sanacije treba preuzeti sva prava, obveze i odgovornosti utvrđene Zakonom, a koja se tiču
Bolnice. Županija je iznimno zainteresirana da Bolnica uspješno i stabilno posluje, pružajući zdravstvene usluge na najvišoj mogućoj razini, na zadovoljstvo svih stanovnika naše Županije i šire – zaključuje Pauk u svom dopisu sanacijskoj upraviteljici.
.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.