Radionica na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, certifikata kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka s naglaskom na popularizaciji sektora i specifičnosti plasmana i distribucije ekoloških i certificiranih proizvoda bit će održana u utorak, 31. siječnja od 17 do 20 satu u Informacijskom-inovacijskom inkubatoru (3i) u Kninu.
Cilj radionice je educirati poljoprivrednike, proizvođače i prerađivače hrane i pića, ugostitelje i sve zainteresirane o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja certifikata i oznaka (ISO, EMAS, ECOLABEL, EU eko certifikat…) te o njihovoj važnosti za održivi turizam u svrhu podizanja razine znanja i inovativnosti.
Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, interaktivna te će sadržavati brojne primjere iz prakse popraćene video i foto prezentacijama, a organizira je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.
Radionica se održava u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ ‘TAKE IT SLOW’ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti. Kroz veljaču se planiraju istovjetne radionice u Drnišu i Šibeniku.