Završetak projekta

Tijekom dvije godine 40 žena pružilo je potrebitima na kninskom području preko 150 tisuća usluga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Završnom konferencijom projekta ‘Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana’, čiji je glavni nositelj bilo Gradsko društvo Crvenog križa Knin, 40 žena završilo je rad sa 200 starijih i potrebitih osoba, a kroz projekt im je omogućeno i stručno osposobljavanje.

Tijekom 24 mjeseca 40 žena pružilo je preko 150 tisuća usluga pomoći i podrške za 259 krajnjih korisnika u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te im je podijeljeno 4.800 paketa osnovnih kućanskih i higijenskih paketa što je uz redovnu skrb doprinijelo povećanju razine kvalitete njihova života.

– Cilj projekta bio je doprinijeti rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih žena i osnaživanju njihovog radnog potencijala unaprjeđenjem kompetencija te osigurati potrebnu pomoć i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zapošljavanjem žena pripadnica ciljnih skupina nastojalo se povećati zapošljivost u lokalnoj zajednici i smanjiti rizik od siromaštva, potaknuti socijalnu uključenost te povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općina Biskupije, Civljana, Kijeva i grada Knina – izvijestili su iz kninskog Crvenog križa.

Kroz projekt je zaposleno šest osoba koje su činile projektni tim zadužen za provedbu projektnih aktivnosti i 40 žena na poslovima pomoći i podrške za 200 krajnjih korisnika. Ženama je, osim minimalne plaće sa svim doprinosima i naknadom putnih troškova prilikom obilaska krajnjih korisnika, omogućeno stručno osposobljavanje.

– Kako bi im se povećala konkurentnost na tržištu rada 34 žene su stekle dodatno obrazovanje. Tako je, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Knin, sredstvima ovog projekta, osposobljeno 17 žena za zanimanje gerontodomaćice, osam žena za zanimanje njegovateljice, pet žena za zanimanje mljekarice i četiri žene za zanimanje uzgajivačice ljekovitog bilja – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Knin.

Zaposlenice su tijekom rada sudjelovale na grupnim supervizijama psihosocijalne podrške sa psihologom zaposlenim pri HCK – GDCK Knin. Kroz grupne supervizije žene su osnažile komunikacijske vještine, poboljšale radni angažman u radu sa korisnicima te naučile kako konstruktivno rješavati sukobe, kako kroz posao, tako i u privatnom životu.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Knin Anđelka Balić na konferenciji je zahvalila ženama na predanom radu u protekla 24 mjeseca te istaknula kako su zajedničkim radom i trudom ostvareni planirani ciljevi projekta i uspješno provedene sve projektne aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda je 7.925.199,24 kuna, a traje do 8. rujna 2020. godine. Kninski Crveni križ projekt je proveo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem Područni ured Šibenik Ispostava Knin, Centrom za socijalnu skrb Knin, Općinama Biskupija, Civljane, Kijevo i Gradom Kninom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: