Sastanak župana s čelnicima Grada Knina i općina Kijevo, Biskupija i Civljani o razvojnoj strategiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Župan Goran Pauk sa suradnicima jučer je održao sastanak sa čelnicima Grada Knina i općina Kijevo, Biskupija i Civljani vezano za izradu nove Razvojne strategije Šibensko-kninske županije kako bi od samog početka svi zajedno bili aktivno uključeni u stvaranje što kvalitetnije strateške podloge, u prvom redu za korištenje sredstava iz Europskih fondova.

zupan2U gradu Kninu je u postupku izrada strategije Grada Knina koja će skoro biti gotova. Glavni projekt u Gradu Kninu je izgradnja i opremanje inovacijskog centra, koji će djelovati kao tehnološki park i zasebna cjelina Veleučilišta Marko Marulić iz Knina. Ove godine očekuje se izgradnja studentskog doma, a Knin će za dvadesetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ dobiti stalni postav muzeja pod nazivom „Oluja 95“ u zgradi unutar kninske tvrđave. U posljednjih nekoliko godina dosta se uložilo u komunalnu infrastrukturu, a niz projekata je u tijeku. Najvrjedniji od njih je IPA projekt „Poboljšanja sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu“ čija realizacija će unaprijediti gospodarstvo, turizam, ali i očuvati okoliš te pozitivno utjecati na podizanje životnog standarda stanovništva Knina.

zupan3U Općini Civljane prioritet je sređivanje zemljišnih knjiga te izrada idejnog rješenja za odvodnju otpadnih voda na području općine. U svrhu turističkog unaprjeđenja općine namjerava se urediti šetnica od crkve sv. Spasa, ruševine starohrvatske crkve izgrađene u 9. stoljeću, do izvora Cetine.

zupan4Jedan od projekata Općine Kijevo je projekt zaštite Dinare tj. proglašenje planine Dinara parkom prirode. U industrijskoj zoni Suhopulje napravljeno je nekoliko rješenja za mogućnost otvaranja farmi za uzgoj stoke te mogućnost razvoja poljoprivrede.

Općina Biskupija planira daljnje ulaganje u vinogradarstvo i sadnju smilja. Prioritet općine je izgradnja vijetroparka i solarnih polja, kao i izgradnja autokampa.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.