Podrška razvoju mladih poduzetnika

Projektom vrijednim 12 milijuna kuna Knin će dobiti najnapredniju IT infrastrukturu

Grad Knin i tvrtka Reliance iz Splita potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i). Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 8.090.208 kuna, a radovi će biti završeni do kraja travnja 2021. godine.

Ugovaranju je prethodio otvoreni postupak nabave male vrijednosti u kojem je sudjelovalo četrnaest ponuditelja. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 7.515.048,50 kuna, odnosno ukupno s PDV-om 9.393.810,63 kuna, a visoka razina tržišnog natjecanja donijela je i uštede u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna.

– Cilj je omogućiti mladima bavljenje visokom tehnologijom, a imamo brojne mlade ljude koji se bave IT-jem. Ovim projektom Knin će postati jedan od najnaprednijih gradova u pogledu IT infrastrukture – kazao je Marko Jelić, gradonačelnik Knina.

Radovi se izvode u sklopu projekta Rekonstrukcija i opremanje informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i) koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Ugovorenim radovima u potpunosti će se rekonstruirati objekt nekadašnje Stojne kuće u Poslovnoj zoni Preparandija. Nadalje, u sklopu projekta Inkubator će biti opremljen visokom tehnologijom čime će mladi inovativni poduzetnici dobiti potrebnu infrastrukturu kao i stručnu podršku za razvoj, oblikovanje, testiranje i komercijalizaciju svojih ideja, projekata i proizvoda.

Taj projekt je jedan od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a ukupna vrijednost projekta je  12.218.975 kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85 posto tog iznosa, odnosno 10.386.129 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.