Sukob interesa

Povjerenstvo kaznilo kninskog gradonačelnika Marka Jelića zbog zlouporabe dužnosničkih prava

 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u četvrtak s tri tisuće kuna kninskog gradonačelnika Marka Jelića zbog zlouporabe dužnosničkih prava jer je u ime Grada Knina potpisao izjavu o partnerstvu s udrugom Scientica Populo, u kojoj su on i supruga osnivači. Uz to su u trenutku potpisivanja izjave bili u izvršnom odboru udruge koja je za svoj projekt dobila sredstva EU-a, pri čemu je ostvarila dodatne bodove zahvaljujući partnerstvu s gradom, piše Večernji.hr.

Gradonačelnik Knina, koji je došao na sjednicu, ustvrdio je kako nije napravio ništa krivo i da je kažnjen jer je čitavo vrijeme bio vjerodostojan i častan, ne počinivši ni jednu stvarnu pogrešku koja bi nanijela bilo kakvu štetu, već je napravio korist. Jelić je rekao kako se radi o sitnom projektu, a sporazum su mogli potpisati i njegovi zamjenici, ali im on nije dozvolio ‘jer je sve bilo uredno pa zašto bi netko snosio odgovornost’.

Član Povjerenstva Davorin Ivanjek odgovorio je Jeliću da ne razumije Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Mogao je zatražiti mišljenje pa bi mu rekli kako bi bilo bolje to dati zamjenici da potpiše, dodao je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.