Uređuju se kadrovski stanovi

Potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna za obnovu stare jezgre KninaFoto: Radio Knin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U gradskoj upravi Knina potpisani su ugovori o izvođenju radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata te na uređenju skala u staroj gradskoj jezgri, javlja Radio Knin. Ukupna vrijednost radova je preko 11 milijuna kuna, a trebali bi biti dovršeni do kraja ljeta sljedeće godine.

U obnovu i uređenje stambenih i stambeno-poslovnih objekata sa četiri poslovna prostora i sedam stanova bit će uloženo 7,2 milijuna kuna. Riječ je o kadrovskim stanovima. Izvođač je tvrtka Crivac iz Solina. Radovi neće biti zahtjevni, no bit će pod strogim nadzorom konzervatora.

Vrijednost radova na uređenju skala u Kumičićevoj i Kvaternikovoj ulici, na njihovu spoju i prolazu između Svačićeve i Jelačićeve ulice, je 3,8 milijuna kuna. Uredit će se i prateća infrastruktura, odnosno kanalizacija, vodovod i javna rasvjeta, te postaviti turistička signalizacija. Radovi su dodijeljeni tvrtki Kameni zid iz Drniša.

Riječ je o projektima iz Intervencijskog plana Grada Knina u sklopu kojeg uskoro ide i obnova stare gradske tržnice i još jednog stambeno-poslovnog objekta sa četiri stana i tri poslovna prostora. Cilj je vratiti život u staru gradsku jezgru, oživjeti gospodarstvo i turizam te ponuditi nove kulturne i zabavne sadržaje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: