Iz Fonda za regionalni razvoj

Oživljavanje gradske jezgre i turistička valorizacija: Gradu Kninu EU će sufinancirati dva vrijedna projekta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je Odluke o financiranju još dva projekta iz Intervencijskog plana grada Knina – ‘Izgradnja multimedijske dvorane i ljetne pozornice na tvrđavi’ i ‘Obnova, uređenje i valorizacija stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri’.  Ukupna vrijednost ova dva projekta je 33.228.198,27 kn od čega 85% financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt kojem je cilj oživljavanje napuštene i oronule gradske jezgre ‘Obnova, uređenje i valorizacija stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri’ kupljena su tri stambena i stambeno-poslovna objekta u staroj gradskoj jezgri grada Knina. Objekti će biti obnovljeni te će u njima biti stanovi za deficitarni kadar, dva stana za osobe s invaliditetom i poslovni prostori za lokalne obrtnike. U sklopu ovog projekta obnovit će se i stara gradska tržnica, restaurirati česma na njoj te obnoviti ulice/skale koje vode iz stare gradske jezgre prema tvrđavi. Vrijednost ovog projekta je 20.482.286,60 kn.

Kroz projekt ‘Izgradnja multimedijske dvorane i ljetne pozornice na tvrđavi’, vrijedan 12.745.911,67 kn, izgradit će se nova multimedijska dvorana na drevnoj kninskoj tvrđavi te ljetna pozornica. Cilj projekta je turistička valorizacija i aktiviranje tvrđave kao pokretača gospodarskog razvoja grada. Izgradnjom nove multimedijske dvorane za potrebe održavanja kongresa, seminara, predavanja i sličnih aktivnosti te izgradnjom ljetne pozornice s gledalištem stvaraju se preduvjeti za bolju iskorištenost i valorizaciju tvrđave.

Projekte će provoditi Grad Knin u partnerstvu s Kninskim muzejom i JU LRA Matica, a oba projekta će će biti završena do kraja lipnja 2023. godine.

Više pronađite ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.