Općoj i veteranskoj bolnici ‘Hrvatski ponos’ Knin dm donirao opremu vrijednu 109 tisuća kuna

Općoj i veteranskoj bolnici ‘Hrvatski ponos’ Knin ‘dm’ je predao bolničku opremu koja je namijenjena transfuziji krvi i infuziji lijekova vrijednu 109.808 kuna za. Donirana medicinska oprema značajno će unaprijediti brzinu i dostupnost zdravstvene usluge u kninskoj bolnici koja sa svojih sedam odjela dnevno zbrinjava više od 150 pacijenata iz Knina i okolice.

– Nova i moderna oprema koju nam je donirao dm značajno će olakšati rad medicinskog osoblja Opće i veteranske bolnice ‘Hrvatski ponos’ Knin i ubrzati liječenje naših pacijenata. Izrazito nam je drago da zahvaljujući dm-ovoj donaciji možemo napraviti još jedan korak prema modernijem liječenju koje će osigurati još kvalitetniju brigu za pacijente iz Knina i okolice – izjavila je Kristina Bitunjac, ravnateljica kninske bolnice.

Zahvaljujući donaciji dm-a, medicinsko osoblje odjela za palijativnu skrb kninske bolnice na raspolaganju ima osam novih infuzijskih pumpi i sedam infuzijskih stalaka kojima će olakšati i ubrzati infuzijsko primanje lijekova, hrane, otopina i krvi za više od 38 tisuća pacijenata godišnje među koje spadaju i hrvatski branitelji i veterani kojima bolnica pruža osobitu pažnju.

– Dm uvijek nastoji osnaživati zajednicu u kojoj posluje i doprinijeti zdravlju i kvaliteti života naših sugrađana. Zato smo osobito zahvalni i ponosni što smo dobili priliku unaprijediti rad Opće i veteranske bolnice ‘Hrvatski ponos’ Knin kako bi stanovnici Knina i šire okolice imali još bolju zdravstvenu skrb. U posljednjih pola godine, podržali smo rad pet zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj donacijama za opremanje prostora i nabavu opreme te se nadamo da ćemo nastaviti istim tempom – naglasio je Dario Klemar, član Uprave dm-a u Hrvatskoj prilikom predaje donacije.

Infuzijske pumpe koriste se pri transfuziji krvi ili kako bi se pacijentima postupno dale male količine tekućine, parenteralnih otopina i enteralne hrane. Infuzijske pumpe i stalci koje je dm donirao bolnici spadaju u medicinsku opremu koja se vrlo često primjenjuje te će značajno doprinijeti kvalitetnijoj njezi pacijenata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.