Obilježen 27. rođendan kninskog HDZ-a: ‘HDZ bira stručnost ispred podobnosti!’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Domu Hrvatske vojske u Kninu obilježena je 27. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske stranke grada Knina koju je svojim prisustvom uveličao hrvatski premijer Andrej Plenković.

– Grad Knin i IX izborna jedinica nositelj su uspjeha HDZ-a na svim izborima, bilo da  je riječ o lokalnim ili predsjedničkim izborima. Vejrujem da će nadolazeći izbori pokazati kako je HDZ stranka koja postiže rezultate zahvaljujući svojim programima, ali prije svega kvalitetnim ljudima koji tu istu nose, kazao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice.

Premijer je na svečanosti proslave  najavio kako će se zajedno s ministrima potruditi da se jedna sjednica Vlade održi u Kninu 4. kolovoza, dan prije proslave Oluje.

 

knin15

Predsjednica GO HDZ-a Knin i kandidatkinja za gradonačelnicu, Josipa Rimac, podsjetila je okupljene na sve uspješno realizirane projekte, ali i nagovijestila one buduće.

– Puno toga smo zajedno učinili u svim ovim godinama od Oluje, prošli smo trnovit put i s ponosom se možemo okrenuti i vidjeti što smo napravili zajedno. Pojedinac, pa bila to i moja malenkost, ne može sam bez najbližih suradnika i vas članova i simpatizera stranke. Vi ste nam dali potporu i vjerovali u nas. Danas na čelu države imamo svog premijera i svoje ministre i projekti koji su stajali u ladici će doći na red i osigurati kvalitetniji život svima nama i mlađim generacijama. Svi se mi sjećamo 1997. kad smo imali najveći broj rođene djece i kad smo bili najmlađi grad u Hrvatskoj. Želim da već sljedeće godine ponovno budemo najmlađi grad u Hrvatski i to uz potporu naše Vlade. Jedan od najvećih projekata je oživljavanje stare gradske jezgre za koji smo dobili 25 milijuna eura iz EU fonda regionalnog razvoja i socijalnog fonda. Kažu neki da se ne može, ja kažem da se može! I mali Knin može povući tolika sredstva i oživiti staru jezgru i najvažnije, potaknuti poduzetništvo i osigurati što veći broj radnih mjesta, kazala je Josipa Rimac, HDZ-ova kandidatkinja koja ide po četvrti mandat gradonačelnice Knina.

knin

knin9

Nikola Blažević, gradonačelnik Knina, kazao je kako je grad osjetio brojne pogodnosti aktualne Vlade i brojne benefite koje imaju sve ove mjesece otkako je premijer Plenković na čelu Vlade.

– U Kninu imamo ideje i znamo što hoćemo, u tome nam ne treba potpora. Potpora nam je potrebna u vidu stimulativnih propisa koji će omogućiti ravnomjeran razvoj ovog dijela Hrvatske. Mi u Kninu ne sjedimo skrštenih ruka i vjerujmo da ćemo s ovim projektom vrijednim 25 milijuna eura uspjeti u svojem cilju, a to je oživjeti staru gospodarsku jezgru i oživjeti gospodarski sektor. Pred nama su najvažniji izbori zato što ih moramo dobiti kao sve druge i moram reći da je HDZ najbolji odgovor za sve nadobudne pojedince i dokone kritizere koji jedino žele srušiti HDZ-ovo vlast u Kninu. Oni ne nude ništa osim praznih floskula i priča o razvoju malog i srednjeg poduzetništva i zato kažm da je na sve njihove težnje najbolji odgovor HDZ. HDZ koji će staviti stručne ljude ispred onih koji su podobni i usuđujem se reći da smo toliko jaki da nas ne može pobjediti nitko osim nas samih, kazao je Blažević koji je istaknuo kako je aktualna Vlada pokazala da skrbi oko područja od posebne državne skrbi.

knin12

knin3

knin5

Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a, istaknuo je kako vjeruje da će u svibnju HDZ-ovci podržati Josipu Rimac ne zato što su njih dvoje prijatelji, već zato što je ona uz sva osporavanja pokazala i dokazala da zna voditi Knin prema budućnosti.

– Ovaj put na našim izbornim listama rodna kvota će biti zastupljena od Kijeva do Murtera. Smatramo da su žene stup hrvatskog društva, da su radišne i da kvalitetno znaju voditi i općinu i grad i državu. Nema alternative HDZ-u, kako u Kninu tako u cijeloj Hrvatskoj. Poštujemo naše partnere i rivale, ali kroz ovih 27 godina činjenice govore, matematika govori – HDZ ima najbolje rezultate. Mi držimo do naših građana i štitimo nacionalne interese Hrvatske, kazao je Dujić.

knin13

 

knin8

knin2

Župan Šibenski-kninski, Goran Pauk, zbog poslovnih razloga nije mogao prisustvovati večerašnjoj proslavi 27. godišnjice osnutka HDZ-a Knina, ali je preko svojeg zamjenika Tomislava Vrdoljaka pozdravio okupljene. Od visokih izaslanika svečanosti je prisustvovala i delegacija HDZ-ovaca iz susjedne Bosne i Hercegovine, te državni tajnik u Ministarstvu obrane Ivan Vukić Niper.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.