Nemaju detalje o mjestima zaraze

Načelnik županijskog Stožera dijeli ljubav na Fejsu, ali ne i informacije kninskom stožeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stožer civilne zaštite Grada Knina priopćenjem se obratio javnosti i izvijestio kako na području grada trenutno ima 28 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, no kako detaljnije informacije o mjestima gdje su se pojedine osobe zarazile ili mjestima gdje su boravile, nisu dostupne gradskom stožeru, pa stoga ne mogu ni savjetovati građane koje lokacije trebaju izbjegavati.

– Tijekom jučerašnjeg dana smo saznali da su testirane tri odgajateljice u Gradskom vrtiću Cvrčak, od kojih su dvije, koje su radile u jednoj jasličkoj skupini, pozitivne na COVID-19. Epidemiološki izvidi su u tijeku i za svih osmero djece iz te skupine su određene mjere samoizolacije, prostorije u kojima su djeca boravila su dodatno dezinficirane, zajedno sa svom opremom koja se tu koristila – piše u priopćenju kninskog Stožera civilne zaštite na čijem je čelu dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

Nadalje navode kako je rad vrtića još od lipanjskih naputaka HZJZ-a u potpunosti organiziran uz poštivanje svih pravila, pojedine vrtićke skupine su fizički odvojene, bez miješanja djelatnika, svi djelatnici imaju zaštitne maske, a uslužno osoblje ne ulazi u prostore u kojima borave djeca. Također, sve prostorije i oprema vrtića svakodnevno se dezinficiraju.

– Odmah po saznanju da su djelatnice vrtića zaražene, kontaktirani su roditelji od osmero djece koja su bila u njihovoj skupini te su informirani o novonastaloj situaciji. Epidemiolozi HZJZ Šibensko-kninske županije su odredili samoizolaciju za svih osmero djece te za još jednu odgajateljicu koja je bila u kontaktu sa jednom od zaraženih osoba, a koja je nakon testiranja dobila negativan rezultat. Bitno je naglasiti da su dvije zaražene odgajateljice na radnom mjestu bile 19. i 21. kolovoza, pa je samoizolacija za sve određena do kraja kolovoza. Do sad kod nikoga od djece, niti kod treće testirane odgajateljice nisu uočeni nikakvi simptomi bolesti – navode dalje u priopćenju.

Pozivaju roditelje ostalih odgojnih skupina da dovode djecu u vrtić, tvrdeći kako se u vrtiću primjenjuju sva protuepidemijska pravila.

Naposljetku, tvrdeći kako oni nemaju službene informacije o mjestu zaraze, pozivaju građane da se u potpunosti pridržavaju svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, da u zatvorenim prostorima u kojima dolaze u kontakt sa drugim osobama nose zaštitne maske i da koriste dezinfekcijska sredstva na svim mjestima na kojima je to propisano.

Podsjetimo, Šibenski portal jutros je objavio priču zabrinute majke čije dijete pohađa vrtić u Kninu, pitajući se ‘zašto županijski Stožer krije informacije od nas roditelja koji imamo djecu u vrtiću’. Kontaktirali smo gradonačelnika Marka Jelića koji je poručio da još čekaju službene informacije.

– Županijski stožer nam ne daje nikakve informacije jer je to osobno zabranio načelnik Nikola Blažević – kazao je Jelić za Šibenski portal.

Blažević nam je potom potvrdio kako su u kninskom vrtiću zaražene dvije odgajateljice, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Nedugo nakon objave članka, Blažević se oglasio i na svom Facebook profilu, poručujući kako je ‘borba s koronavirusom odgovorna i zahtjevna dužnost svakog građanina, a poglavito onih kojima je ta borba dio dužnosti koju obnašaju’.

– Na medijskim portalima i društvenim mrežama svakodnevno svjedočimo izjavama i komentarima osoba koje se pojavljuju kao dežurne sveznalice ili moralni higijeničari, raspravljajući bez ikakve odgovornosti o stvarima i odnosima o kojima imaju spoznaje koje sežu najdalje do puke naknadne pameti o događaju koji se već dogodio. Nažalost, u njihovim ispraznim komentarima pridružuju im se i osobe (birani dužnosnici) koji neistinitim informacijama pokušavaju o sebi stvoriti dobru, a onom koga kritiziraju lošu sliku. Dragi fb prijatelji, pratite službene i stručne obavijesti. Tako ćete sigurno saznati ono što vas zanima i zauzeti ispravna stajališta. Vrijeme u kojem živimo nije pozornica za nerealizirane likove nego čistina za one koji šute i rade umjesto da pametuju bez pokrića i prebacuju odgovornost na druge – piše Blažević u svom statusu uz hashtagove ‘#ostanimoodgovorni’ i ‘#samoljubav’.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.