U vrijeme pandemije koronavirusa

Kninski Caritas svakodnevno dostavlja obroke starima i nemoćnimaFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Caritas župe sv. Ante u Kninu svakodnevno dostavlja 104 topla obroka starim i nemoćnima sa kninskog područja. Podjela obroka prilagođena je preventivnim mjerama u borbi protiv Covid-19 kako bi se od virusa zaštitili korisnici i osoblje kuhinje.

U Caritasovoj pučkoj kuhinji u 2019. godini skuhano je i podijeljeno 29.573 topla obroka od kojih je 16.593 podijeljeno u pučkoj kuhinji, a 12.980 je dostavljeno na kućne adrese u Golubiću, Vrbniku, Žagroviću i Kninu onima koji zbog starosti, bolesti ili udaljenosti sami ne mogu po njega doći u pučku kuhinju. Važno je i napomenuti kako djelatnici Caritasa svakodnevno prijeđu preko 50 kilometara.

Kninskom caritasu za pomoć se obratilo i 514 obitelji sa 1.242 članova kojima je pružena pomoć u obliku obiteljskih paketa hrane i higijene, odjeći i obući, kupovinom lijekova i slično.

Od toga je 39 obitelji s pet i više članova ili 222 člana i 475 obitelji s manje od 5 članova ili 1.020 članova. Pomoć je dobilo 38 obitelji samohranih roditelja i 139 obitelji koje imaju invalidnog ili bolesnog člana.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.