Kninski branitelji reagirali na izjave Pupovca i Pjevača povodom komemoracije u Varivodama

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina javno je reagirala na, kako kažu, zlouporabu komemoracije žrtvama u Varivodama kako bi se nepravedno okrivio hrvatski narod i njegova borba za obranu Domovine.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Po tko zna koji put izvjesni Dragan Pjevač predsjednik tzv. Koordinacije srpskih udruženja nestalih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije iskoristio je komemoraciju  za neprimjerne napade na hrvatski narod , optužujući ga da žrtve dijeli na one vrijedne, manje vrijedne i bezvrijedne, te izrazio svoje nezadovoljstvo što u Hrvatskoj i dalje postoji nedvosmisleno mišljenje o tome tko je agresor a tko žrtva, iznoseći svoje zavičajne utiske iz Medačkog džepa o krvoločnoj hrvatskoj vojsci koja je njegovoj majci razbila glavu i otkinula tri prsta s ruke, proglašavajući se samozvanim predstavnikom svih srpskih žrtava, tražeći novčanu odštetu za njih od hrvatske države.

Pridružio mu se i etnobiznismen i samozvani predstavnik Srba Milorad Pupovac tražeći žaljenje ( a valjda i odštetu ) za kako kaže 700 ubijenih s područja Knina, Benkovca, Gračaca, Korenice i Lapca, te tražeći od Hrvatske da napokon prizna da ubojstvo 9 civila u Varivodama nije bio incident nego sistemski pristup onima koji su ostali i poruka onima koji su  se trebali vratiti. Čule su se i razne druge poruke u istom tonu.

Ne iznenađuju nas ovakve riječi Pjevača i Pupovca ali im po tko zna koji put moramo ponovo poručiti, kako ne bi, kako oni misle njihova laž izgovorena stotinu puta postala istina, da je za hrvatski narod svaka žrtva jednako vrijedna i da za svakom žali, te da će se i dalje, usprkos Pjevaču i njemu sličnim u Republici Hrvatskoj nedvosmisleno znati da je agresor Srbija uz pomoć tzv. JNA i pobunjenih Srba a da je žrtva Hrvatska. O njegovim zavičajnim utiscima i velikosrpskim lažima o Medačkom džepu bespredmetno je trošiti papir.

O izjavi istinoljupca Pupovca o 700 ubijenih s područja navedenih pet općina ne bi također trošili papir ali moramo reagirati kako sto puta iznesena laž ne bih postala istina, te ga pozivamo da iznese konkretne podatke o 700 ubijenih civila na području ovih pet općina.

Poručujemo Pupovcu da mu neće uspjeti pokušaj , pa makar ponavljao sto puta, pretvaranja jednog incidenta dva mjeseca nakon Oluje , u obezvrjeđivanje VRO Oluja i odnosa hrvatske države prema Srbima koji nisu izbjegli u organiziranoj evakuaciji od strane vlasti tzv. RSK.

Ne zabrinjavaju nas izjave Pjevača i Pupovca, jer smo na njih navikli zadnjih godina, ali ipak na njih treba reagirati. Zabrinjava nas i žalosti što na ove neprimjerne izjave nisu reagirali izaslanici Predsjednice RH  Domagoj Juričić, Vito Turšić i Mate Radeljić, koji su u ime Predsjednice RH nazočili komemoraciji i položili vijenac. Njihovo ne reagiranje na ovakve neprimjerne izjave je nedopustivo, jer ispada da se slažu s njima, pogotovo što je Pjevač izjavio da pozdravlja izaslanike hrvatske predsjednice te izrazio nadu da njihova nazočnost na ovogodišnjoj komemoraciji je put ka izgradnji drukčijeg pristupa žrtvama rata.

Nemamo ništa protiv izaslanstva Predsjednice RH na ovakvim i sličnim komemoracijama ali smatramo da nije prilično da se to zloupotrebljava i koristi za iskrivljavanje istine o hrvatskom Domovinskom ratu. Smatramo da su izaslanici Predsjednice RH morali reagirati na neprimjerne izjave Pjevača i Pupovca.

Što se tiče komemoracije žrtvama iz hrvatskog Domovinskog rata podsjećamo Predsjednicu RH da bi bilo primjerno komemorirati i odati počast i žrtvama na lijevoj obali Krke u Promini, gdje je u samo jednom danu 2. veljače, 1993. g. na najbrutalniji način od strane četnika ubijeno  13 civila iz obitelji Bračić, Parać, Aralica i Vucić, a za vrijeme okupacije još je ubijeno 28 civila iz prominskih sela, i za to još nitko nije odgovarao.Ovo bi moglo biti i podsjećanje izaslanicima Predsjednice RH koji nisu reagirali na izjave Pjevača da Hrvatska dijeli žrtve na one vrijedne, manje vrijedne i bezvrijedne. Što se tiče hrvatskih branitelja za njih je svaka žrtva jednako vrijedna , bila s lijeve ili desne strane Krke, i svaki zločin osuđujemo ali nećemo nikada dopustiti da se time manipulira, pogotovo s velikosrpskih pozicija, poručuju iz Koordinacije.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.