Odobren najznačajniji razvojni projekt

Kninjanka konačno postaje Poduzetnički centar: ‘Značajno će se povećati mogućnost za zapošljavanje’

Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradu Kninu odobren je najznačajniji razvojni projekt iz Intervencijskog plana Grada, pod nazivom ‘Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra’. Njime će, naime, nekadašnja tvornica odjeće Kninjanka biti potpuno rekonstruirana, obnovljena i opremljena kao jedan od najvećih dalmatinskih Poduzetničkih centara ukupne površine veće od sedam tisuća četvornih metara, a ukupna vrijednost projekta je 33.340.012 kuna.

– Nakon praktično dvije pune godine pripreme, od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, razrade projektne ideje, pripreme kompletne projektne dokumentacije, ishođenja svih potrebnih dozvola i, u konačnici prijave projekta, danas nam je odobren najznačajniji razvojni projekt iz Intervencijskog plana Grada Knina – pohvalio se kninski dogradonačelnik Marijo Ćaćić na Facebooku.

Od ukupne vrijednosti projekta, 28,3 milijuna kuna bit će sufinancirano iz Intervencijskog plana Grada, četiri milijuna kuna dat će Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata, a preostalih nešto više od milijun kuna uložit će Grad Knin.

– Sljedeći, ujedno i posljednji, korak je izrada Odluke o sufinanciranju i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju, nakon čega krećemo u provedbu. Provedbom ovog projekta ćemo osigurati kvalitetne poslovne prostore sa svom infrastrukturom, u kojima će zainteresirani lokalni i vanjski poduzetnici moći stacionirati svoje pogone. Time će se značajno povećati mogućnosti za zapošljavanje na području našeg grada te tako potaknuti održivu regeneraciju cijelog područja – poručio je Ćaćić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: