Klarin prijavio ministarstvima slučaj ekološke bombe u Kninu

Saborski zastupnik Ivan Klarin, u skladu s Poslovnikom Hrvatskog sabora, prijavio je Grad Knin Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Upravi za inspekcijske poslove, pomoćniku ministra Goranu Hefferu i Ministarstvu zdravlja.

Na upućena pitanja Ministarstva su dužna odgovoriti u roku od 30 dana.

Grad Knin je prijavljen zbog pravomoćne sudske presude u kojem se nalaže da sanira područje iz kojeg izlijeva kninska gradska kanalizacija i koje je zatrovano teškim kovinama, opasnima za čovjeka i prirodu.

– Iz analiza Zavoda za javno zdravstvo utvrđeno je i onečišćenje sliva rijeke Krke preko njenog pritoka Orašnice. Zbog katastrofalnih nalaza, te zbog nepostojanja volje grada Knina da zaštiti zdravlje građana, zatraženo je hitno djelovanje oba Ministarstva, te Inspekcije zaštite okoliša, kako bi se problem što prije sanirao – stoji u priopćenju Ivana Klarina.

Saborski zastupnik, ujedno i predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije, još jednom je uputio osobni apel gradonačelnici Knina Josipi Rimac umjesto iznošenja neistina (o pobrkanim lokacijama i presudi), da hitno postupi po pravomoćnoj presudi, te da se sanira navedeno područje, a što je još prije godinu i pol dana izrečeno u presudi Županijskog suda u Šibeniku.

Nakon postupanja Ministarstva, javnost će biti obaviještena o njihovom nalazu.

O ovom slučaju, podsjetimo, pisali smo prošli tjedan, a više pročitajte u člancima:

VIDEO/FOTO: Eko incident: Teški metali iz kninske crne jame dospjeli u Krku!

Josipa Rimac: Klarin se izblamirao i pobrkao lončiće

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.