Kampanja ‘Živim život bez nasilja’ predstavljena kninskim učenicima osmih i sedmih razreda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Živim život bez nasilja’ naziv je nacionalnog projekta koji je danas u Kninu, u obliku radionica i posebnog glazbeno-edukativnog programa, predstavljen djeci sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Cilj ovog projekta, koji provodi MUP i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sprječavanje je svih oblika nasilja, a posebno onoga čije su žrtve djeca.

Glavni cilj projekta ‘Živim život bez nasilja’ jest sprječavanje svih oblika nasilja. Zato je projekt ponajprije namijenjen djeci, učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Sandra Weber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije.

Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je kako policija u županiji provodi niz preventivnih programa kojim se sprječava nasilje u kojemu su žrtve djeca, ali i nasilje koje čine i sami maloljetnici. Kostanić je iznio i niz statističkih podataka koji potvrđuju da je broj kaznenih djela vezanih uz ovu vrstu kriminaliteta u opadanju.

Voditeljica službe za posebne programe i strategije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Pilko Čunčić rekla je kako se projekt ‘Živim život bez nasilja’ provodi u školama zato što je škola uz obitelj ključno mjesto u kojemu se oblikuje djetetovo odrastanje:

O važnosti prevencije nasilja govorili su i šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak i zamjenik kninske gradonačelnice Nikola Blažević. Na kraju konferencije poznati glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra predstavio je i sam glazbeno-edukativni program.

Na kraju programa djeca su u kinodvorani Doma Hrvatske vojske pogledala predstavu “Nasilje, za nasilje nema opravdanja”, u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi Petre Kurtele i Vedrana Komeričkog. Nakon predstave zasvirao je pijanist Matija Dedić i grupa Apokalipso.

 

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-knin


Pratite nas i na društvenim mrežama: