Hrvatska gori: Knin mjeri 36° C, sutra moguće i više temperature zraka!

Najavljeni toplinski val stigao je u Hrvatsku, temperature zraka tijekom dana u većini zemlje popele su se iznad 30 stupnjeva, zbog čega je veći dio građana iznimno teško funkcionirao.

Cijelo hrvatsko područje zahvatio je veliki toplinski val koji jedva da dozvoljava disati, piše Index.hr 

Najvišu temperaturu DHMZ je izmjerio u Kninu i na Mljetu, trenutna temperatura zraka tamo iznosi čak 36 stupnjeva. Osijek grije 35 stupnjeva Celzijevih, a većina gradova mjeri između 32 i 35 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je vrlo nepovoljna, toplinski valovi najveću opasnost donose na zagrebačkom, karlovačkom i riječkom području, gdje je crveno bojom obilježena velika opasnost po zdravlje.

upozorenje toplinski valovi

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije upozorava kako se 8. srpnja za šibensko područje očekuje velika, a 9. srpnja umjerena opasnost od toplinskih valova koji mogu utjecati na zdravlje. Knin sutra očekuje vrlo velika opasnost od toplinskih valova, a 9. srpnja umjerena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.