Gradonačelnica Knina donijela odluku o uvjetima i načinu držanja kopitara i peradi na području grada

Gradonačelnica Knina, Josipa Rimac donijela je odluku o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Knina pri tome referirajući se na životinje poput kopitara, odnosno konja, peradi, odnosno kokoši, gusaka, pataka i druge peradi, potom kunića i ostalih životinja koje se drže za potrebe domaćinstva.

Psi, mačke, divlje životinje i životinje za društvo, odnosno kućni ljubimci izuzeti su iz spomenute Odredbe.

Sve pravne i fizičke osobe, držatelji životinja bilo kao vlasnici, korisnici ili čuvari izravno odgovaraju za zdravlje, smještaj i dobrobiti životinje te se one, sukladno članku iz Odredbe moraju držati u uvjetima i objektima izgrađenim za tu svrhu te isti moraju ispunjavati sanitarno – tehničke i higijenske uvjete. Vlasnik, korisnik ili čuvar dužan je brinuti o životinji na način da je životinja redovito nahranjena, napojena te mora brinuti o zdravstvenom stanju životinje.

Prostor za slobodno kretanje životinje mora biti udaljeno više od 50 metara od javne površine, a ukoliko su životinje kretale po prometnici, prelazile istu, navodi se, njihov vlasnik dužan je očistiti eventualno onečišćenje, odnosno izmet koje su životinje ostavile za sobom na prometnici. Ipak, puštanje životinja na javnu površinu nije dozvoljeno. 

Spomenute životinje, kopitari, perad, kunići te ostale životinje namijenjene domaćinstvu kao i pčele ne smiju se držati na području povijesne jezgre grada Knina,moraju biti smještene 50 metara od javne površine, odnosno 100 metara od zdravstvenih i odgojno – obrazovnih objekata kao što su škole, dječji vrtići, sportski tereni, dječja igrališta…

Detaljnji pregled Odredbe gradonačelnice Rimac može se naći na službenim stranicama Grada Knina.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.