FOTO: Kninski prosvjed zbog nepristupačnosti glavne prometnice invalidima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kninska udruga invalida prosvjedovala je na Trgu Oluje zbog niza nepravilnosti prilikom obnove glavne gradske prometnice – Tomislavove ulice, čime je osobama s invaliditetom otežano kretanje na brojnim gradskim lokacijama.

prosvjed knin2

Popis institucija i ustanova protiv kojih kninska udruga prosvjeduje poprilično je dug: Ministarstvo prometa i veza, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Hrvatske ceste, izvođači radova, Grad Knin. Iako je udruga Sveti Bartolomej na vrijeme upozoravala na nepravilnosti prilikom gradnje, njihove primjedbe nisu usvojene, kaže predsjednik udruge Josip Blažević.

prosvjed knin

Blažević kaže da je, uglavnom zaslugom udruge, u posljednje vrijeme, puno toga u gradu učinjeno za osobe koje se kreću pomoću invalidnih kolica, no to još uvijek dovoljno. Negdje su se, kaže Blažević, stvari i pogoršale.

prosvjed knin3

Prosvjednicima, koji su na desetak minuta zaustavili promet u samom središtu grada, pridružili su se i brojni građani koji podržavaju njihove zahtjeve.

Udruga Sveti Bartolomej i njen predsjednik Josip Blažević, već godinama ukazuju, upozoravaju, predlažu i prosvjeduju kako bi invalidnim osobama u Kninu osigurali što bolje životne uvjete. Mjerodavnima su danas uputili jasne i oštre poruke, a optužili su ih i za kršenje Konvencije UN-a i Povelje o pristupačnosti.

IZVOR: Hrvatski radio Knin 


Pratite nas i na društvenim mrežama: